The Others Haber sorgusu

Haber sorgusu

07.05.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Haber sorgusu

Haber sorgusu



Veysel Üstün, sitemini iletmiş: "Size bu konuda üçüncü kez yazıyorum. İlgilenmediniz. Nedenini açıklar mısınız? Bence çok önemli bir konuydu."
Konu gerçekten çok önemliydi: Milliyet’te 20 - 23 Nisan tarihleri arasında yayımlanan, Tuncay Özkan imzalı Abanoz - Çakır - Tantan haberleri.
Bir hafta boyunca yurtdışında ombudsmanlar konferansındaydım. Şikayetlerle ilgili değerlendirme bugünkü köşeye kaldı.
20 Nisan Cuma günkü Milliyet’te Polisten Valiye Korkunç Tuzak sürmanşetiyle başlayan haberler dizisi, Istanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz’un, İçişleri Bakanlığı’nın onay vermemesine rağmen, "Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Büro Amirliği" adı altında bir istihbarat ağı kurduğuna, pek çok kişinin yanında Istanbul Valisi Erol Çakır’ı da izlettiğine, Çakır’ın uygulamanın durdurulması için bakanlığa birkaç kez başvurduğuna ilişkin iddiaları gündeme taşımıştı.
Gelen tepkilere Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Y. Yılmaz da geçen pazartesi günü ayrıntılı yanıtlar vermişti.
Özkan’ın "Perde Arkası" köşe kimliğiyle aktardığı haberlere, önceki güne kadar hala eleştiri gelmekteydi. Bazılarını sizlerle paylaşıyorum.
Ozan Yücedağ: "Tuncay Özkan gibi sürekli izlediğim, beğendiğim bir yazarın bu kadar taraflı, saptırmacı, kime hizmet ettiği belli olmayan bir haberi yazmış olması beni şok etti. Yargısız infaz yapılıyor. Objektif olunmalıydı."
V. Volkan: "Istanbul’da 400 - 500 milyon maaşla çocuklarını özel kolejlerde okutan (!), boğazda daire sahibi, helal kazançlı (!) müdürleri Sayın Abanoz değiştirmek istiyor diye adama bir de tarikatçılık damgası vurmuşsunuz. Haksızlık."
Atilla Uçar: "Karalama kampanyasını anlamakta güçlük çekiyorum."
Ahmet Çamalan: "Tetikçilik kokuyor."
Tahir Günday: "Belli ki hedef Tantan. Onu yıpratmak."
Erhan Ceylan ise, "Bu konunun Tantan’la, onun istifasıyla ne ilgisi var?" diye soruyor.
Recep Genç, Bülent Eroğlu, İhsan Kaymak, Sevgi Doygun, Fuat Uludağ, Mustafa Yılmaz, Ali Canlı, Merve Sunel, Cahit Buğdaylı, Fatih Baştürk ve daha 40’tan fazla okur, haberleri "taraflı, söylentiye dayalı, bol yorumlu" nitelikte bulmuşlar.