The Others Haberde 'reklam'a dikkat

Haberde 'reklam'a dikkat

09.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Haberde 'reklam'a dikkat

Haberde  reklama  dikkat



Meslektaşımız A. Timur Türkan; haberlerde "reklam" sayılabilecek unsurların ayıklanması gerektiğini vurgularken 13 Ocak Salı günü yayımlanan "Acemi kayakçı için Arkut Dağı ideal" başlıklı habere dikkat çekiyor. Türkan, Gerede'deki kayak merkezi anlatılırken yıllardan beri burada bulunan bir otelin reklamının yapıldığını vurguluyor. Doğan Haber Ajansı'nın geçtiği haberdeki tesise ilişkin ayrıntılar dikkate alındığında, Türkan'ın eleştirisinde haklı olduğu görülüyor. "Kayak merkezlerine ilişkin haberlerde meraklı okurlar tesisler konusunda bilgi de arıyor" yanıtı, metinde kullanılan ifadelerin karşısında yetersiz kalıyor.

• Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 27 Ocak'ta ABD'de görüştüğü Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Demetrios'un unvanı, Milliyet'in haberinde "Patrik" diye geçiyor. İstanbul Ortodoks Kilisesi Patrikhanesi'nin verdiği "Ortodoksların tek patriği bulunmaktadır. ABD'de görev yapan temsilcinin unvanı 'Başpiskopos'tur" bilgisini ileten Ankara Bürosu yanlışlık için özür diliyor.

• Adının açıklanmasını istemeyen Milliyet okuru doktor, 16 Ocak'ta yayımlanan "YİBO'daki dehşeti ben de yaşadım" başlıklı haberde gözden kaçan bir hataya işaret ediyor. Okurumuz, Kozluk Yatılı Bölge İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) öğrenci olduğu yıllarda tacize uğradığını anlatan F.A'nın soyadının haberin sonunda açık olarak yazıldığını, benzer yanlışlıkların bu tür açıklamalarda bulunanlar için tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini vurguluyor.


Dünya Haber Ombudsmanları Örgütü