The Others Hafta sonu keyif rehberi

Hafta sonu keyif rehberi

12.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hafta sonu keyif rehberi

Hafta sonu keyif rehberi


       Kuklalar İstanbul’da
       Çocukları kuklanın büyülü dünyasıyla tanıştırmak için İstanbul’da bugünlerde iyi bir fırsat var. 10 Mayıs’ta başlayan Uluslararası Kukla Festivali’nde pazar günü The Beale Street Puppet Company’nin “Büyülü Deniz Kızı" adlı gösterisi var. Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 12.00’de gösteri yapacak olan grup, ABD’de yıllardır çoçukları şenlendiriyor.
       Adres: Atatürk Kültür Merkezi, Taksim
       Tel: (0212) 247 25 90

       Akdeniz’e özgü lezzet
       Decanter Wine Bar & Restaurant, günün stresini atmak isteyenlere, özel öğlen yemekleri sunuyor. Akdeniz mutfağının özgün yemeklerinin sunulduğu mönüde ıspanak salatası, dilimlenmiş meyve ve Tava Çipura hoş seçenekler. Yemeğin sonunda kahve ve çay ile birlikte sunulan fırınlanmış karamel soslu elma tardının tadına doyamayacaksınız.
       Adres: Abdi İpekçi Cad. Arzu Apt. No: 5/3, Nişantaşı
       Tel: (0212) 219 96 75

       Dere kenarında köfte ekmek
       Şehrin kargaşasını unutmak isteyenlere Anadolu Hisarı iyi bir seçenek. Göksu Deresi’nin kenarındaki mütavazı Dere Kahve ise oturup dinlenebileceğiniz, ister çay, isterseniz köfte ekmek yiyebileceğiniz güzel bir yer. Her türlü ızgaranın yapıldığı Dere Kahve’de salata çeşitleri, sosis ve patates tava da bulmak mümkün. Izgaraların fiyatı
       1 milyon lira.
       Adres: Toplarönü Sok. No:13, Anadolu Hİsarı
       Tel: (0216) 332 26 09

       Müzik eşliğinde dünyanın kahvesi
       Frappe’de dünyanın dört bir yanından gelen 35 çeşit kahveden birinin tadına bakabilirsiniz. İçki bulunmayan cafede, limitsiz sunulan çay ile kahvaltı, sıcak kruvasanlar, kanepeler, krepler, börekler, quicheler ve ev yapımı kekler sunuluyor. Menüsünde salata çeşitleri ve soğuk sandviçlerin de yer aldığı Frappe’de banttan eski klasikler, caz, asit caz ve film soundtrackleri dinleniyor.
       Adres: Bekar Sok. No: 21 Beyoğlu
       Tel: (0212) 293 15 24

       Akşamüstü bir kadeh şarap
       Sıcak ve ölçülü bir ilgi ile karşılaşabileceğiniz bir mekân, Beyoğlu Zambak Sokak’taki Tukan Cafe. Sabah 11.00’den, 02.00’ye kadar açık olan cafede bedeli 1 milyon lira olan bir kadeh şarap içip, arkadaşlarınızla hoş sohbetler edebilirsiniz. Burada, Meksika, Lübnan, Uzakdoğu ve Karadeniz’den mönüler bulabilirsiniz.
       Adres: Zambak Sok. No: 9 Beyoğlu
       Tel: (0212) 292 99 07

       Annelere özel fotoğraflı pasta
       Pazar günü Cafe Marmara Suadiye’de hoş sürprizler sizi bekliyor. Üstelik annelere yüzde 25 indirim var. Güne sabah 09.30’da brunchla başlanabilir. Kalp şeklindeki çikolatalar ve sevgili annenizin fotoğrafının yer aldığı özel pasta ile onun ne kadar değerli olduğunu gösterebilirsiniz.
       Adres: Bağdat Cad. No: 473 Suadiye
       Tel: (0216) 302 87 52