The Others Hakemliğin faydaları

Hakemliğin faydaları

18.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hakemliğin faydaları

Hakemliğin faydaları






Kuruluşunun 40'ncı yılını kutlayan Metro Cash & Carry Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda Satınalma Direktörü Mustafa Kalkandelen eski bir hakem ve şirketiyle aynı yaşta bir yönetici. 1985 - 2001 yılları arasında hakemlik yapan Kalkandelen, şirket yönetmenin 90 dakikayı yönetmekten daha kolay olduğunu söylüyor. Eski bir hakem olan Kalkandelen 1994'den bu yana Metro Cash & Carry'de yöneticilik yapıyor. Dört yıl kadar Migros'ta da çalışan Kalkandelen, iş yaşamına perakendecilikle başlamış. Endüstri mühendisliği okuyan Kalkandelen, 1994'ten bu yana perakende sektöründe, özellikle de gıda üzerine yoğunlaşmış.

Şirketle aynı yaşta
2004'te Metro Cash & Carry'de 10'uncu yılını tamamlayacak olan Kalkandelen, şirketiyle beraber doğumgünü kutluyor. Kalkandelen, "Benim burada 10'uncu yılım. Metro 2004'te 40 yaşında olacak. Bende 2004'te 40 yaşında olacağım. Böyle bir tesadüf var. 40'ıncı yılımı şaşaalı bir şekilde kutlayacağım, arkadaşlara söyledim fazla zahmet etmesinler diye. Yapmayın diyorum ama yapıyorlar engel olamıyorum" diyor.

En güzeli 90 dakika
14 yılda dokuz tane Metro Cash & Carry açtıklarını söyleyen Kalkandelen, 24 kişilik bir ekibin başında. 1991'de ilk profesyonel lig maçını yönetmiş. UEFA kupasında ve uluslar arası maçlarda dördüncü hakemlik yapmış bir isim olan Kalkandelen, hakemlikte yoğunlaşamamasının sebebini iş hayatının yoğun olması olarak gösteriyor. İş hayatı ile hakemlik arasında kaldığını ve bu nedenle hakemlikten ayrıldığını belirten Kalkandelen, hala gözlemcilik yapıyor.
"Hakemliğin en güzel tarafı 90 dakika" diyen Kalkandelen, hakemliğin çok da kolay olmadığını belirterek "Hangi konu hangi meslek olursa olsun herkesten fazla emek ve zaman ayırmazsanız olmuyor" dedi. Hakemliğin kendisine ve kariyerine kattıklarını saymakla bitiremeyeceğini belirten Kalkandelen, hakemliğinin iş hayatında sıçramalarında çok büyük etkisinin olduğunu da belirtiyor. Kalkandelen "Yurtdışından beni bu göreve atayacak olanlar genel müdürüme 'bu işi yapabilirmi, yeterince sert midir? Katı mıdır?' diye sorduklarında 'merak etmeyin o hakemdir' cevabını alınca olur verdiklerini belirtiyor.

'Strese dayanabiliyorum'
Adalet duygusunun, disiplinin, sosyal tarafının da çok geliştiğini belirtern Kalkandelen, "Benden yarın Batman'dan bir şey iste bir gün sonra getireyim" diyor ve çabuk ve hızlı karar verme ile strese dayanma konusunda çok faydalı bir eğitim aldığını ekliyor.

  • Adalet duygusunu değiştirip geliştiriyor
  • Sürekli idman ve profesyonellik, disiplinli çalışma sağlıyor
  • Hızlı ve doğru karar almaya yardımcı oluyor
  • Hızlı ve doğru karar verme bir süre sonra 'karar almayı' rutin bir işlem haline getiriyor
  • Birçok yer ve insan tanımaya fırsat verdiği için sosyal ilişkileri kuvvetlendiriyor
  • Strese dayanma yeteneği veriyor
  • İnsan yönetimini güçlendiriyor