The Others Halit ORAL - ANKARA

Halit ORAL - ANKARA

01.02.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mumcu cinayetini araştırmak amacıyla kurulan TBMM Komisyonu Başkanlığı'na seçilen Ersönmez Yarbay çok umutulu olduğunu söyledi

Halit ORAL - ANKARA

GAZETECİ - Yazar Uğur Mumcu'nun öldürülmesini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanlığı'na seçilen RP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay "İnşallah bu işi çözeceğiz" dedi.
Meclis'teki tüm partilerin ittifakıyla kurulan komisyonun önceki günkü ilk toplantısında başkanlığa seçilen RP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay Milliyet'e şunları söyledi:
"Çok umutluyum. Zaten bir işin başlangıcında umutsuzum diye başlanmaz. Mumcu'nun öldürülmesiyle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmaları yeniden ele alacağız. Faili meçhul cinayetler raporunun Mumcu'yla ilgili kısmını yeniden değerlendireceğiz. Çalışmalar yeterli olmuş mudur, aksaklıklar var mıdır, bunları göreceğiz. Zaman içinde ne yapacağımızı, izleyeceğimiz yöntemi pazartesi günü yapacağımız ikinci toplantıda ele alıp tartışmaya açacağız. Kısacası her şeye silbaştan sıfırdan başlayacağız."
Tüm faili meçhul cinayetlerin açıklığa kavuşturulması gerektiğine dikkat çeken Yarbay sözlerini şöyle sürdürdü:
"En önemli hak yaşama hakkıdır. İnsanların yaşama hakkına karşı girişilen hareketler asla tasvip edilemez. Bu olayı çözerek yaşama hakkının ne kadar kutsal olduğunu bir kez daha ispatlamak istiyoruz. Ben bu komisyonda bilerek ve isteyerek görev aldım. Gelişmelerin üzerinde ciddiyetle durup netice almaya çalışacağız.
Türkiye, bir kayıplar ve faili meçhul cinayetler ülkesi haline geldi. Türkiye, maalesef bunu hak etmiyor, ama gelinen nokta bu. Şimdi başta Mumcu olmak üzere tüm faili meçhul cinayetleri aydınlatarak bu olumsuz görüntüyü silmek zorundayız. İnşallah bu da başlangıç olacaktır."
Çok sayıda kişiyi komisyona çağırarak dinlemeyi ve olabildiğince geniş bir araştırma yapmayı hedeflediklerini belirten komisyon başkanı, kamuoyuna da çağrıda bulunarak "Elinde belgesi, bilgisi, delili olan varsa onlardan yardım istiyoruz. Lütfen komisyona başvursunlar. Yardımları için şimdiden teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
1953 doğumlu olan ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezunu olan Yarbay'ın sosyal politikalar üzerinde araştırmaları var. Bir süre Kaymakamlık yapan Yarbay, Oğuzeli Belediye Başkanlığı, Antalya Valiliği Planlama Müdürlüğü ve özel sektörde yönetici olarak görev yaptı. Yarbay evli ve dört çocuk babası.