The Others Haluk Kırcı, hepsini tanıyor

Haluk Kırcı, hepsini tanıyor

13.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Haluk Kırcı, hepsini tanıyor

Haluk Kırcı, hepsini tanıyor

       Bugün İstanbul 6. No'lu DGM'de görülecek olan Susurluk Davası'nın 13. duruşmasında yargı önüne çıkacak sanıkların hemen hepsiyle Haluk Kırcı'nın yolları sık sık kesişti. Kırcı'nın, Susurluk'un bugün yarglınacak sanıkları ile ilişkisi şöyle:
       DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak: Haluk Kırcı'nın firardayken Bucak'ın evinde saklandığı yolunda bulgular elde edildi. Mehmet Ali Yaprak'ın kaçırılması olayının planları Bucak aşiretininin denetimindeki Siverek'te yapıldı. Susurluk kazasında Çatlı, Kocadağ, Bucak ve Us'un bulunduğu otomobili takip eden Bucak'ın koruma arabasında Kırcı'nın da bulunduğu ve Çatlı'nın öldüğünü "Reis öldü" ifadesiyle İstanbul'a bildiren kişinin Kırcı olduğu iddia edildi.

       İbrahim Şahin: İstihbarat Dairesi eski Başkan Vekili Hanefi Avcı, 4 Şubat 1997 tarihinde Meclis Susurluk Komisyonu'na verdiği ifadede Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in başkanlığında bazı polisler, Korkut Eken'e bağlı sivil kişiler ve geçmişte yatmış çıkmış bazı ülkücülerden bir grup oluşturulduğunu söyledi. Başta Topal cinayeti olmak üzere birçok faili meçhul cinayetin sorumlusu olduğu iddia edilen bu ekipte "yatmış çıkmış ülkücüler" diye tabir edilen şahısların Çatlı ve Kırcı olduğu savunuluyor. Kırcı'nın Emniyet'te süren sorgusunda Eken'e ilişkin söyledikleri de bu ilişkiye işaret ediyor.

       Özel timci polis memurları Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy, Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu: Kırcı'yla aynı ekip arasında yeraldıkları söylenen özel timci polislerden Ayhan Akça ve Ziya Bandırmalıoğlu'nun çocuklarının İstanbul, Yenikapı'daki Avrasya müzikholündeki sünnet düğününde Kırcı'nın da bulunduğu ve Bucak aşireti mensuplarının masasında oturduğu iddia edildi.

       Ali Fevzi Bir ve Sami Hoştan: Çatlı'nın ölüm haberini Kırcı'dan aldıktan sonra Susurluk'a doğru yola giderken Boğaz Köprüsü'nde birbirlerine sarılıp ağlayan iki ortak, Çatlı'nın cenazesinde bu kez Kırcı ile ağladılar.

       Yaşar Öz: Çatlı'nın kurduğu ikinci şirket olan Sultan Tekstil'in gizli ortaklarından biri de Haluk Kırcı'ydı. Kırcı ve Çatlı o dönemde birlikte ticaret kursuna gittiler. Ancak şirketin perde arkasındaki isim Yaşar Öz'dü. Çatlı'ya tekstil işine girmesini bu sektörü iyi tanıyan Yaşar Öz önermişti.