The Others Hande Ataizi değilim

Hande Ataizi değilim

12.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hande Ataizi değilim

Hande Ataizi değilim

ERSİN Pertan'ın yönettiği "Kuşatma Altında Aşk" filmindeki Anna rolüyle adından söz ettiren Sevtap Çapan, Yeşilçam'ın yeni yıldızı olmaya aday. 27 yaşındaki oyuncu, Antalya Altın Portakal Film Yarışması'nda "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü az bir farkla kaybederken, önümüzdeki günlerde çok söz edileceğinin mesajını verdi.
Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde gördüğü dört yıllık eğitim sırasında Savaş Dinçel, Mustafa Alabora, Erol Keskin gibi ustalar tarafından eğitilen Sevtap Çapan, dördüncü sınıftayken Şehir Tiyatroları'nın açtığı sınava girdi. İlk oyununda Savaş ve Barış'ta başrol üstlenen Çapan, büyük bir çıkış yaparak Bedia Muvahhit ödülünü Bennu Yıldırımlar ile paylaştı.
Sevtap Çapan, şu sıralarda Kara Melek dizisinde de Esin rolüyle karşımıza çıkıyor. Yeni sezonda İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda Kenan Işık'ın yöneteceği Huzur adlı oyunda izleyeceğimiz Çapan, aniden gelen şöhretin şaşkınlığı ve heyecanı içinde.
Bu gelişmelerin ardından konuştuğumuz Çapan, filmde yer alan sevişme sahneleriyle gündeme gelmekten rahatsız olduğunu, rolünün gerektirdiğini yaptığını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Yönetmen neyi ne şekilde vermek istiyorsa, bu da oyuncuya uyuyorsa oyuncu bunu yapar. Filmde yer alan sevişme sahneleri, konuları ele alış biçimi ile bir mantığa oturuyordu. Kalitesine ve özgünlüğüne inandığım bir işti. Oyunculuğumdan çok sevişme sahneleriyle gündeme geleceğimi anlamak ise beni son derece üzdü. İnsanların sanat için soyundu demeleri de beni rahatsız ediyor. Anlayamadığım niye `sanat için giyindi' demiyorlar? Kara çarşaflı bir rol oynadığım zaman, `Bir tek gözünüzü gördük, dudak haraketlerinizi de görseydik daha iyi anlardık sizi'mi diyeceklerdi."
İlk filminde yer aldığı şevişme sahneleri ile bazı çevrelerin kendisi için söyledikleri yeni bir Hande Ataizi geliyor, yakıştırmasını duyduğunda ise çok şaşırıyor Sevtap Çapan; "Bu çok anlamsız bir yakıştırma. Filmin gerektirdiği bir şeyi yaparken böyle bir benzetmeyi haketmedim. Özel yaşamımda böyle bir şeyi yapmam ve tasvip etmem mümkün değil. Bana bilmem ne dergisinden çıplak poz teklifi geldiği zaman, "Pardon" diyeceğimi herkes bilsin. Çünkü Sevtap o değil. Sahnede ve sinemada bunu gerektiği kadar yaparım, ama bunlar dışında düşünmem bile."
Bu tip benzetmelerin yaşamında uyarıcı bir etkisi olduğunu da belirten Sevtap Çapan, böyle bir rolde oynamanın kaygısını taşımaması gerektiğini savunuyor: "Şimdi ben neyi ne kadar, nasıl yapmam gerektiği konusunda daha dikkatli olacağım. Bu benim ilk filmim ve insanların bu kadar acımasız olmaması gerekiyor. Karşılarındaki kişiyi önce algılamaları, sonra yargılamaları gerekir. Bunun karşısında olan birileri varsa onlara saygı duyarım. Ama onlar da bana saygı duysunlar. Beni Sevtap olarak kabul etmezlerse kendileri, ederlerse hepimiz biliriz".
Sevtap Çapan, İnsanların kendi adına konuştuğunu, tek isteğinin yanlış konuşmamaları olduğunu, söylentilerden çok görünen şeylere derinlemesine bakılmasını vurguluyor. Yeşilçamın yeni yıldızı, şu günlerde tiyatro ve dizi çekimlerinden başka bir şeyle ilgilenmediğini ve kendine zaman ayırmak istediğini de sözlerine ekliyor.