The Others Hastaneler de ‘su kaynattı’

Hastaneler de ‘su kaynattı’

08.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hastaneler de ‘su kaynattı’

Hastaneler de ‘su kaynattı’


Aşırı sıcaktan fenalaştığınızda hastaneye gidecekseniz, bir kez daha düşünün! Bazı acil servislerde oda sıcaklığı, 32 dereceyi buluyor..


       Yaşlılar, kalp, hipertansiyon, şeker ve astım hastaları ile bunalan binlerce vatandaş, aşırı sıcaklardan hastanelerde de kurtulamadı.
       Son günlerde Türkiye’yi kavuran aşırı sıcaklar nedeniyle kendilerini kötü hissedip hastanelere koşanların çoğu, klimasız müşahade odalarında geldiklerinden beter olup fenalaştı. Aşırı sıcaklar nedeniyle hastanelere başvurunun artıp artmadığını öğrenmek için hastaneleri dolaşırken, bu kurumların kendilerinin de ‘aşırı sıcak mağduru’ olduğunu gördük. Bazı devlet ve SSK hastanelerinin acil servislerinde karşılaştığımız aşırı sıcak üzerine, bu servislerde ölçüm yaptık.

       En düşüğü 28 derece
       Ölçümlerimiz sonucu, hastanelerde sıcaklığın dışarıdaki havadan farklı olmadığını anladık.
       Termometremizin dışarıda gölgede 33 dereceye çıktığı saatlerde, hastanelerdeki en düşük sıcaklık, 28 dereceyi gösterdi. SSK İstanbul Hastanesi Acil Servisi’nde sıcaklık 32 dereceydi.
       Haseki Hastanesi Acil Dahiliye Servisi’nde de termometrenin göstergesi 30 dereceye ulaştı. SSK İstanbul Hastanesi’nin Dahiliye Servisi’nde ise sıcaklık yine dayanılmazdı: 30 derece!

       Sıcağa karşı tek çözüm: Aç kalmak!
       İSTANBUL Milliyet
       Hseki Hastanesi Klinik Şefi Dr. Turgay Han, zayıf insanların kilolulara oranla sıcaklardan daha az etkilendiğini söyledi. Sıcakla mücadelede tek önlemin ‘yememek’ olduğunu belirten Han, şöyle konuştu: “Az yiyen zayıf insanların kalp damar sistemi sıcaktan kilolular kadar etkilenmez. Şişmanlarda ise tam tersi olur. Kalp damar sistemi, sıcakta yapacağı işin yüzde 30’unu yapamaz. Bu da ölümleri arttırır."