The Others ‘HAYIRSIZ EVLAT’A ELEŞTİRİ

‘HAYIRSIZ EVLAT’A ELEŞTİRİ

11.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bursa’da 75 yaşındaki Mehmet Okur’a otomobil çarpınca polis, Okur’un cep telefonunda ‘oğlum’ yazan numarayı aradı. Telefonu açan Adnan Okur, “Babanız kaza geçirdi, gelmeniz gerekiyor” diyen polise, iddiaya göre “İşim var” karşılığını verdi.

‘HAYIRSIZ EVLAT’A ELEŞTİRİ

Milliyet, haberi 7 Ekim’de “Hayırsız Evlat” başlığı ile verdi. Milliyet Com.tr ise Adnan Okur’un “Dolandırıldığımı sandım. Ayrıca babamın yanına gelecek para da üzerimde yoktu” sözlerinden hareketle “Hayırsız evlat konuştu” başlığını atmıştı.Tahsin Demir adlı okurumuz şöyle diyor:
“Annem öldüğü zaman cenazesine gidecek param yoktu. ‘Hayırsız evlat’ gibi haberler insana dokunuyor. Attığınız başlık insafsızlıktır. 2.5 TL varsa, babasının cenazesini almaya da gidemez elbet.”

Haberin Devamı

Ombudsman’ın notu:
Gazetecilikte eski deyimle bazı ‘klişe’ başlıklar vardır. Haber o başlıkla örtüşünce başkaca hiçbir unsur aranmaksızın başlık atılır. Arka plan düşünülmez. Oysa ‘hayırsız evlat’ gibi yargı içeren bir haber değerlendirmesi -ilk andaki bilgiler gerçeğe uygun olsa bile- algıda okurumuzun eleştirdiği sonucu doğurur. İnsancıl bakış açılarını törpüler.

Yazarlar