The Others Hem özel, hem genel

Hem özel, hem genel

29.07.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hem özel, hem genel

Hem özel, hem genel


Bu köşeye gelen eleştirilerin net olması önemli. Bir noktaya dikkat çekildiği vakit, onu örneklemek ve eleştirinin gerekçelerini anlatmak, ciddiye alınması için temel önkoşul. Kötülemek veya kınamak amacıyla verilen tepki ile iyi niyete dayalı ve düzelme temennisi taşıyan eleştiri arasında açık bir fark var. Kimi zaman çok belirgin hatalara ilişkin eleştiriler ağırlık taşıyor, ara sıra da gazetenin "genel gidişatı" ile ilgili yakınmalar dikkat çekiyor.
Bir okurumuzdan gelen "genel" eleştirileri aktarıyorum:
"Uzun yıllardır Milliyet okuyorum. Son zamanlarda bazı tutarsızlıklar gördüm. Onları sizlerle paylaşmak istedim."
"Haberlere atılan bazı başlıkları ciddiyetten uzak buluyorum. Kimileri aşırı basit, kimileri ise duyarsız. Haberin kendisiyle alakasız başlıklara tek tük de olsa rastlayınca üzülüyorum."
"Internet sitenizde Fotoğraflarla Antalya veya Jennifer Lopez galerisi gibi bölümlerdeki erotik doz ile Milliyet çizgisini bağdaştırmakta güçlüklerim var."
"Bazı haberlerde eksik ve yanlış aktarmalar buluyorum. Olayın nasıl geçtiğini tam anlatamayan, ayrıntıya özen göstermeyen bir eğilim arada sırada ortaya çıkıyor. Bunlara rastlayınca güvenim sarsılıyor, başka kaynaklara yönelmek durumunda kalıyorum. Benim gönlümden geçen, Milliyet’in saygın ve düzgün habercilik çizgisini korumasıdır. Sizlerden titizlik bekliyorum."
Yorum: Örnekleme olmasa da, okurumuzun görüşlerinde yazı işlerinin bilgisine sunulması gereken gözlemler var. Bu arada, Internet Servisi editörü Ercüment İşleyen de eleştiriye minik bir yanıt verdi. "Türkiye’nin sıcak ve nemden bunanldığı, siyasetin tansiyonu yükselttiği bir günde biraz soluklanmak isteyenler için Antalya sahillerinden fotoğrafları sunduk. Büyük ilgi gördü. Ama fotoğrafların Antalya’nın güzelliklerini anlatamayışından yakınanlar da oldu. Amacımız turistik bir rehber hazırlamak değildi. Sadece site ziyaretçileri için eğlendirici olmaktı" diyor İşleyen. Ben sadece bilgi ve haber değeri taşıyan unsurların internet içeriğinde yer almasının doğru olduğunu düşünüyorum. Okurdan tepki gelmesi doğal.
Mehmet Akın’ın bir önerisi var. "Gazetenizi iki haftadır aksatmadan alıyorum. Ama ne yazık ki eğitimle ilgili sorunları ele alan bir makale gözüme çarpmadı. Ben eğitimin geleceğimiz olduğuna inanıyorum. Haftalardır siyasi tartışmaların içindeyiz. Halk arayış içerisinde. Eğitimin önemini anlatacak güçlü kalemlere ihtiyaç var. Siz basın ordusunun neferlerine büyük görev düşüyor."