The Others Hırsıza karşı sihirbaz

Hırsıza karşı sihirbaz

19.08.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ünlü bir sihirbaz ve bir avuç çocuğun bir soyguncu çetesini illüzyonlarla alt etmeye çalıştığı "Sihirli Ev", Oscar’lı oyuncuların rol aldığı başarılı bir çocuk filmi

Hırsıza karşı sihirbaz

Hırsıza karşı sihirbaz

Ünlü bir sihirbaz ve bir avuç çocuğun bir soyguncu çetesini illüzyonlarla alt etmeye çalıştığı "Sihirli Ev", Oscar’lı oyuncuların rol aldığı başarılı bir çocuk filmi

ALİN TAŞÇIYAN

2000 yılında Şikago Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali’nde, çocuk jürisinin oylarıyla birinci seçilen "Sihirli Ev" pazar ekranının neşesi. Bir çocuk filmi olmasına karşın "Evde Tek Başına"yı andıran konusu ve Harry Potter gibi sihirbaz olmak isteyen küçük kahramanı sayesinde ailece keyifle izlenebilir.
Üstelik filmin başrollerinden birini "Gandhi" filminde pasifist lideri olağanüstü bir başarıyla canlandıran, En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ı kazanan Hint asıllı İngiliz oyuncu Ben Kingsley üstleniyor. Bir başka önemli rolde "Balıkçı Kral" filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ı kazanan Mercedes Ruehl’u izleyeceğiz.
Filme adını veren ev, korku ve gerilim filmlerinin gözde mekanı, Victoria tarzı kuleli, "perili evölerden biri. Elbette, yüzünü gizleyerek dolaşan, yanında bir jaguar gezdiren siyah pelerinli sahibi kasabalıların, özellikle de çocukların ödünü koparır. Evin hayaletli olduğundan kuşkulandıkları gibi gizemli sahibine de "Hayalet Adam" derler. Cadılar Bayramı’nda beş kasabalı çocuk bu eve girip sahibiyle tanışır!

Gizemli ve komik
Çocuklardan Max (Matt Weinberg), sihire çok meraklıdır ve elinde sihirli sopasıyla dolaşır. Bu yüzden kasabanın belalı serserileri onu rahatsız eder. Cadılar Bayramı’nda çocuklar serserilerin hırsızlık yaptığına tanık olur. Durumu fark eden çete polise haber vermeden çocukları yakalamaya çalışır. Kaçarken sihirli eve sığınırlar.
Evin sahibi, ünlü sihirbaz Büyük Zamboni’den (Ben Kingsley) başkası değildir. En önemli numarasını yaptığı gösteride karısı ortadan kaybolunca, kimsenin onu tanımayacağı bir kasabaya yerleşmiştir. Çocukları kurtarmak için tüm becerisini sergiler!
Hızlı kurgusu, efektleri, hem gizemli hem komik öyküsüyle küçükleri çok eğlendiren bir film.
KANAL D / 20.30

Elmaslar sonsuz değil
"Vendome Kuyumcusu" ile Catherine Deneuve, 1998 Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu seçildi

Fransız oyuncu-yönetmen Nicole Garcia’nın, başrolünü Catherine Deneuve’ün üstlendiği "Place Vendome / Vendome Kuyumcusu" filmi adını Paris’te ünlü kuyumcuların bulunduğu Vendome Meydanı’ndan alıyor. Deneuve, bu filmde kocasından kalan çalıntı elmasları satmaya çalışan, alkolik kadın rolünde. Performansıyla 1998 Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Volpi Kupası’nı kazandı.
"Vendome Kuyumcusu" psikolojik gerilimin doruğa tırmandığı bir kara film. Garcia, oyunculara karakterlerinin derinliğine inme fırsatı tanıyan, dengeli, ölçülü mizanseniyle övgüyü hak ediyor. Fransız sinemasının zarafetini ekranda görmeye hasret kalanlar için kaçırılmayacak bir çağdaş örnek.
TRT 3 / 20.40

Katıksız aksiyon
Michael Cimino imzalı filmde müthiş bir kadro rol alıyor

1990 yapımı "Umutsuz Bekleyiş", "Avcı / Deer Hunter" ile "En İyi Film"in yanı sıra En İyi Yönetmen Oscar’ını da kazanan Michael Cimino’nun imzasını taşıyor.
"Umutsuz Bekleyişöte Mickey Rourke, avukatı Nancy Breyers’ı (Kelly Lynch) baştan çıkarıp hapisten kaçmasına yardım etmesini sağlayan azılı katili canlandırıyor. Bir eve girip orada oturan aileyi (Mimi Rogers ve Anthony Hopkins) rehin alıyor.
Konunun ikinci derece önem taşıdığı, kişilikler ve oyunculuk üzerinde pek durmadığı bu filmde, Cimino aksiyon sahnelerini çekerken ve atmosfer yaratırken tüm hünerini gösteriyor.
SHOW TV / 01.00