The Others Holigana 'Susurluk usulü' tezahürat

Holigana 'Susurluk usulü' tezahürat

24.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Holigana 'Susurluk usulü' tezahürat

Holigana Susurluk usulü tezahürat


Galatasaray - Leeds maçı öncesi iki İngiliz'i öldürmek suçundan yargılanan holiganlar 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' sloganları altında Adliye'ye girdi


       İstanbul'daki Leeds United - Galatarasay maçı öncesi Taksim'de İngiliz vatandaşları Christopher John Loftus ve Kevin Speight'i öldüren 'Türk holiganlar' dün hakim karşısındaydı. Tutuklu sanıklar Ali Ümit Demir, Özkan Balcı, Süleyman Aydın, Süleyman Gökhan Güven, Kazım Dalga, Yılmaz Tutuş ve Zafer Yıldırım'ın getirildiği duruşmaya 12 tutuksuz sanıktan sadece Murat Yahşi katıldı.
       Duruşma için Beyoğlu Adliyesi önünde sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi alan polis, sanıklar duruşma salonuna girerken basın mensuplarının çekim yapmasını engellemeye çalıştı.
       Saat 12.00'de Adliye'ye getirilen sanıklar ancak saat 12.55'te duruşma salonuna alınırken, duruşmayı izlemek için gelen sanık yakınları bu süre içinde sürekli "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganları attı.

İngilizler de izledi

       Sanıkların iki yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı duruşmada, İngiliz Başkonsolosluğu yetkilisi David Mortan'ın yanı sıra taraf avukatları da hazır bulundu.
       Yargıç İskender Tepebaşılı, sanıklardan Ali Ümit Demir nezle olduğu için söylediklerini anlamakta güçlük çekince kürsüye yaklaşarak ifade vermesini istedi. Olay gecesi askere gitmek üzere bilet almak için Taksim'e gittiğini ve burada İngilizler'in etrafa saldırdığını, camları kırıp Türk bayrağını edep yerlerine sürdüklerini söyleyen Demir ifadesinde şunları söyledi:

'Bıçağı salladım'

       "Yanımda duran seyyar satıcının arabası devrildi. Herkes üzerinden bir şey alıyordu. Ben de bıçak aldım. Bu arada üç beş İngiliz'in dayım Süleyman Aydın'ın üzerine saldırdığını gördüm. Elimdeki bıçakla üç kişinin ayaklarına doğru saldırdım. Kim yaralandı bilmiyorum. Bıçak almaya gittiğim doğru değil. Olay yerinde bulduğum bıçağı kullandım. İngilizler ellerinde sandalyeler, miçka denen çivili zincirler ve sopalarla saldırıyorlardı. Olaydan sona kaçtım. Bıçağı da Çetin adlı arkadaşıma verdim. Ama Çetin'in olaydan haberi yoktu çünkü bıçağı gazeteye sarmıştım."
       Diğer sanıklar Ömer Balcı, Süleyman Gökhan Güven ve Süleyman Aydın ise olaylar sırasında bıçak kullanmadıklarını, üzerlerine gelen İngilizler'e sopalarla saldırdıklarını iddia ettiler. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.