The Others İdilli öğrenciler İstanbul yolcusu

İdilli öğrenciler İstanbul yolcusu

25.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İdilli öğrenciler İstanbul yolcusu

İdilli öğrenciler İstanbul yolcusu

       ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Şırnak'ın İdil ilçesinde okuyan 14 öğrenciyi üniversite sınavlarına hazırlamak için İstanbul'a götürdü.
       Şırnak ve ilçelerine bağlı kırsal alanlarda kalkındırma modeli oluşturmak amacıyla çalışmalar yürüten ÇYDD, yetenekli gençleri İstanbul'da iki hafta konuk ederek sınava hazırlayacak.
       Aynı amaçla geçtiğimiz yıl da 15 lise son sınıf öğrencisini İstanbul'a götürdüklerini belirten Dernek Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, bu öğrencilerden 12'sinin sınavı kazandıklarını hatırlatarak, "Kırsalda yaşayan öğrenciler, destek verilmesi halinde sınav kazanabileceklerini kanıtladılar. Bu nedenle bu yıl da 14 öğrenciyi daha istanbul'a götürmeyi kararlaştırdık" dedi.
       İdil ilçesinden yola çıkan öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi.

       GÜVENLİK sorunu bulunan köylerdeki öğretmenlere yönelik geçen yıl başlatılan `Taşımalı Öğretmen' uygulamasından vazgeçilmesine, köy öğretmenlerinden tepki geldi. Öğretmenler, uygulamanın yeniden başlaması için Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'ndan yardım istedi.
       8 Yıllık Kesintisiz Eğitim uygulamasıyla birlikte Doğu'da can güvenliği bulunmayan köy öğretmenleri için başlatılan `Taşımalı Öğretmen' uygulamasının çok yararlı olduğunu ifade eden Edremit'e bağlı Gölkaşı ve Dönemeç Köyü İlköğretim Okulu öğretmenleri, "Bu uygulamayla gece Edremit'te kalıyor, sabah minibüsle ilçeden alınıp, okulumuza götürülüyorduk. Akşam da tekrar minibüslerle ilçeye geliyorduk. Böylelikle hem akşamları korkusuz yatıyor hem de ilçe merkezinde kalarak sosyal yaşamdan kopmamış oluyorduk. Ancak, alınan bir kararla bu uygulamadan vazgeçildiğini öğrendik. Taşımalı öğretmen uygulamasının yeniden yürürlüğe girmesini istiyoruz. Bu konuda yeni Milli Eğitim Bakanımız Metin Bostancıoğlu'nun yardımlarını bekliyoruz" diye konuştular.