The Others İki erkek, iki aşk arasında

İki erkek, iki aşk arasında

03.03.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Aşk Hastalığı" polisiyelerle tanınan Jacques Deray’dan, aşkın yol açtığı karmaşık duygular üzerine nitelikli bir Fransız filmi

İki erkek, iki aşk arasında

İki erkek, iki aşk arasında

"Aşk Hastalığı" polisiyelerle tanınan Jacques Deray’dan, aşkın yol açtığı karmaşık duygular üzerine nitelikli bir Fransız filmi

ALİN TAŞÇIYAN

Genç, güzel ve özgürlüğüne düşkün bir kadın iki erkek arasında kalıp hastalanır! 1987 yapımı "Aşk Hastalığı" İstanbul Film Festivali’nde beğenilince gösterime de girmişti.
Genç doktor Clement (Jean- Hugues Anglade) ve çalıştığı hastanenin başhekimi Raoul (Michel Piccoli), çekici kuaför Juliette’e (Nastassja Kinski) aşıktır. Juliette önce Clement ile tanışır ama ilişki kurmaz. İkinci kez karşılaştıklarında Juliette, Raoul ile birliktedir. Aralarında bir elektriklenme olur ama Raoul rekabeti bırakmaz. Juliette sonunda Hodgkin hastalığına yakalanır. Raoul ise onun "aşk hastalığı"na tutulduğundan emindir...
Fransız sinemasının usta oyuncularından, Claude Sautet filmleriyle tanıyıp sevdiğimiz Michel Piccoli ve "Betty Blue", "Kraliçe Margot" gibi filmlerle belleklerde yer eden Jean-Hugues Anglade filmin baş aktörleri.

Güzel Nastassja farkı
Ünlü Alman oyuncu Klaus Kinski’nin kızı Nastassja Kinski ise beyazperdenin en güzel kadınlarından biri. Daha çocuk yaşta sinemaya başlayan Kinski, birlikte olduğu ünlü yönetmen Roman Polanski’nin Thomas Hardy uyarlaması "Tess" ile Altın Küre kazanarak üne kavuştu. "Kedi Kız", "Exposed", "Maria’nın Aşkları" gibi filmlerle erotik yıldız imajı çizen Kinski, Wim Wendres’in "Paris -Texas", "Çok Uzak, Fazla Yakın" gibi filmleriyle de oyunculuğunu geliştirdi. Pop yıldızı Quincy Jones ile evlendiğinden beri çok az film çeken Kinski’yi son olarak Mike Figgis’in "Tek Gecelik İlişki"sinde izledik.
OLAY TV / 21.30

"Aşk Hastalığı / Maladie d’Amour"
• Yönetmen: Jacques Deray
• Görüntü: Jean-François Robin
• Senaryo: Daniele Thompson
• Müzik: Romano Musumarra
• Oyuncular: Nastassja Kinski, Jean- Hugues Anglade, Michel Piccoli, Jean-Claude Brialy


İki erkek, iki aşk arasında
Hafta sonu tatilinde eğlenmek isteyenlere
TELE PAZAR:
Ali Kocatepe, Ebru Kantarcıoğlu ve Nehir Erdoğan’ın sunduğu programa Songül Karlı ve Yeşim Salkım konuk oluyor. Moda, sinema, tiyatro ve spor köşeleri de var.
TRT 1 / 15.30

ŞAHANE PAZAR:
Behzat ve Süheyl Uygur’un canlı yayınlanan şovuna bu hafta Güllü ve Kıraç katılacak. Konuklar, eğlenceli oyunlarda hem kendileri, hem de programa telefonla katılan izleyiciler için yarışacaklar.
KANAL D / 20.30

ŞAKACI:
Çetin Çiftçioğlu’nun zaman zaman kızdıran, zaman zaman güldüren şakalarından bir demet...
KANAL 7 / 20.35

BAŞIMIZA GELENLER:
Gazanfer Özcan, Ahmet Uğurlu, Suat Sungur, Yasemin Alkaya ve Özlem Yıldız’ı bir araya getiren dizide evde küçük bir kaza oluyor ve Ayçiçek adlı kız imdada yetişiyor.
KANAL D / 22.30

TELEKOLİK:
Nurseli İdiz’in televizyon dünyasına meraklı iki aileyi yarıştırdığı programı izlerken zamanda yolculuk yapmak mümkün...
ATV / 22.35

‘Sinirleri germeden’ futbol yorumlamak
SÜPER LİG:
CNN TÜRK cumartesi ve pazar günleri, "Süper Ligöle sporseverlerin yeni adresi olacak. "Kafaları karıştırmadan, sinirleri germeden" Süper Lig’de haftanın karşılaşmaları; en yetkili ağızlarla ele alınacak. Programda maç görüntüleri, hakem yorumları ve maçların perde arkası da ekrana yansıyacak. CNN TÜRK Spor Müdürü İhsan Topaloğlu yönetiminde hazırlanan "Süper Lig Pazar" bu gece Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve MHK Başkanı Bülent Yavuz’u bir araya getiriyor.
CNN TÜRK / 22.05

3. DEVRE:
Gökhan Telkenar’ın sunduğu, İlker Yasin’le Engin Verel’in yorumlarıyla katıldığı yapımda Süper Lig’de son durumun analizi yapılıyor.
KANAL D / 23.30

• 20.45 Maraton (SHOW)
• 22.00 Spor Gazetesi (TV8)
• 22.45 Spor Stüdyosu (TRT 1)
• 23.20 Telegol (STAR)


Bu hafta konuşacak pek çok konu var
KAFE SİYASET:
Gazeteciler Murat Yetkin ile Mete Belovacıklı, RTÜK Başkanı Nuri Kayış’ı kahvaltı masasında ağırlıyorlar.
CNN TÜRK / 11.10

KIRMIZI KOLTUK:
Işın Gürel ve Ümit Aslanbay’ın konuğu Prof. Dr. Şener Üşümezsoy. Konu tabii ki meşhur İstanbul depremi...
STAR / 12.30

DÜŞÜNDÜKÇE:
Prof. Dr. Mümtaz Soysal konuk olacağı programda "Bağımsız Cumhuriyet Hareketi"ni anlatacak.
ETV / 14.00

FLASH GÜNDEM:
Ferhan Şaylıman konuklarıyla bu hafta "Türkiye’deki petrol gerçeği"ni masaya yatırıyor.
FLASH TV / 22.00

AÇIK AÇIK:
Gazeteci Tunca Bengin’in bu haftaki konuğu İstanbul Valisi Erol Çakır olacak. Çakır beklenen İstanbul depremiyle ilgili alınan önlemleri anlatırken, vatandaşlara, belediyelere ve sivil savunma ekiplerine düşen görevleri açıklayacak.
TRT 2 / 21.15

Yeni çıkan kitaplar ve şiirler üzerine...
ŞİİR... HER ZAMAN...:
Şair Hilmi Yavuz, yurtdışında yaşayan yazar Nedim Gürsel’i ağırlıyor.
TRT 2 / 15.30

OKUDUKÇA:
Turgay Kantürk, Gönül Kıvılcım ile "Jilet Sinan" adlı kitabı üzerine konuşuyor.
TRT 2 /16.35

YILDIZ’DA SOHBET:
Necati Tosuner, Hikmet Altınkaynak’a kitabı "Bana Sen Söyle"yi anlatacak.
TV8 / 17.05

KARALAMA DEFTERİ:
Doğan Hızlan bu hafta Cevat Çapan, Samih Rifat ve Eray Canberk’i ağırlıyor.
CNN TÜRK / 21.10