The Others İki THY uçağı ‘zor’ indi

İki THY uçağı ‘zor’ indi

05.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İki THY uçağı ‘zor’ indi

İki THY uçağı ‘zor’ indi


SİNAN TOROS İstanbul


       Türk Hava Yolları’nın iki uçağı birden dün büyük facia atlattı. Faciadan kurtulan ilk uçak, Ankara’dan Düsseldorf’a gitmek için 260 yolcu ve sekiz mürettebatla havalanan Airbus 310 tipi ‘Dicle’ adlı yolcu uçağı oldu.
       Saat 09.45’te Esenboğa’dan kalkan ‘Dicle’ uçağının göstergeleri, bir süre sonra sağ motorda hararetin yükseldiğini haber verdi. Durumu fark ederek anında müdahale eden Kaptan Pilot Yavuz Baranoğlu, sistemi kilitleyerek motoru son anda yanmaktan kurtardı.

       İkinci korku ‘Muş’ta
       İzmir üzerinden geri dönerek saat 10.35’te İstanbul Atatürk Havalimanı’na zorunlu iniş yapan uçak onarıma alındı.
       ‘Dicle’ uçağının arızalı motorunda yapılan incelemede, harareti, patlayan bir borunun yükselttiği belirlendi.
       İkinci korku ise, Trabzon - Ankara seferini yapan ‘Muş’ adlı uçakta yaşandı.
       Saat 10.05’te havalanan RJ 100 tipi ‘Muş’ uçağının kabin basıncı kalkıştan kısa süre sonra düştü. Uçak bu nedenle Trabzon Havaalanı’na döndü. 72 yolcu bulunan uçak, arızanın giderilmesinin ardından saat 11.15’te Ankara’ya hareket etti.

       İki ‘sabıkası’ var
       THY’nin ‘Dicle’ uçağı, daha önce de iki kez arızalandı. İlk olayda uçak, İstanbul Ankara seferinde yakıt sıkışması sonucu sol motorunun arızalanması nedeniyle Atatürk Havalimanı’na zorunlu indi. Bu arıza giderildikten hemen sonra, Dicle uçağı, çıktığı ilk seferde de tehlike atlattı. İstanbul’dan yine Düsseldorf’a gitmek üzere havalanan uçağın bu kez sağ motorunda teknik arıza yaşandı. Kaptan pilot, yakıtının bir kısmını Marmara Denizi’ne boşaltarak İstanbul’a zorunlu iniş yaptı.