The Others İkinci dalyasını yapıyor

İkinci dalyasını yapıyor

13.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İkinci dalyasını yapıyor

İkinci dalyasını yapıyor
12 Aralık 1998

12 Aralık Pazar 1998 günü (bugün) saat 14.00'te Ceylan Inter - Continental Balo Salonu'nda gerçekleştirilecek 200. müzayedede Osmanlı eserleri, değerli antika ve tablolardan oluşan yaklaşık 250 eser satışa sunulacak.
Osmanlı eserlerinin ağırlıkta olduğu müzayedede yer alan oryantal tablolar Jean Leon Gerome'un öğrencisi Arthur Ferraris, ünlü Fransız ressam Gros'un öğrencisi Felix Auvray, saray ressamı Fausto Zonaro, dünyaca ünlü italyan oryantalist Leonardo De Mango, Fransız ressam Charlez Bernard Chaiapory, ünlü Rus oryantalist Richard Karl Karlovich Zommer, saray ressamı Kont Amedeo Preziosi, Amedeo Simonetti ve Cserna Karoly imzalı, nü ve İstanbul peyzajları konulu yapıtlardan oluşuyor.
Türk ressamlarına ait tablolar içinde Hoca Ali Rıza, Hikmet Onat, Hasan Vecih Bereketoğlu, İbrahim Safi ve Cevat Erkul imzalı başyapıtlar ile İbrahim Çallı, Sami Yetik, Diyarbakırlı Tahsin, Şeref Akdik, Nedim Günsür, Necdet Kalay, Ayetullah Sümer ve Nuri İyem imzalı eserler yer alacak.
Müzayedede Osmanlı ve Viyana işi mineli eserlerin yanında son derece değerli Rus mineli eserler satışa sunulacak.
Mızıka-i Humayun hat hocası Hasan Rıza ketebeli Hilye-i Şerif; 16. yüzyıla tarihlenen İznik maşrapa; Sultan III. Mustafa tuğralı gümüş divit; Yıldız porselen vazolar, Sultan II. Abdülhamit ve Sultan Abdülaziz tuğralı tatlı takımları, Sevres, Meissen ve Viyana porselenleri ile Beykoz opalin ve cam koleksiyonları müzayedede yer alan diğer önemli eserleri oluşturuyor.
Turgay Artam tarafından yönetilecek olan müzayededeki eserler 19 - 20 - 21 Kasım tarihleri arasında Antik Palace Hünkar Salonu'nda sergilendi.