The Others İkinci Reis'in marifetleri

İkinci Reis'in marifetleri

12.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İkinci Reis'in marifetleri

İkinci Reisin marifetleri


Öldürülen DİSK Genel başkanı Kemal Türkler'in katil zanlısı Ünal Osmanoğlu'nun geçen yıl Jandarma karakoluna bir de Atatürk büstü yaptırdığı ortaya çıktı

Turhan Atav, Ufuk Arslan Semra Pelek, Kuşadası/İstanbul


DİSK Genel başkanlarından Kemal Türkler'i öldürdüğü iddiasıyla aranırken Kuşadası'nın Güzelçamlı beldesinde yakalanan Ünal Osmanağaoğlu'nun geçen yıl jandarma karakolunun bahçesine Atatürk büstü yaptırdığı ortaya çıktı.
Güzelçamlı'nın ANAP'lı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü, kardeşi Tamer Osmanağaoğlu adına düzenlenen kimlikle yakalanan Ünal Osmanağaoğlu'nu "Muhammet" olarak tanıdığını söyledi.
Çevresinde yardımsever biri olarak tanınan sanığın geçen yıl açılışı yapılan jandarma karakolu'na önemli yardımlarda bulunduğunu belirten Bayaözlü şöyle konuştu:
"Atatürk büstünün mermerini kendisi aldı. Buna çok sevindik, çok iyi bir insan görüntüsü çiziyordu. Böyle bir cinayetle ilgili arandığını öğrenince çok şaşırdım. Kendisiyle birkaç kez yemek yedik, ama daha çok MHP'lilerle birlikteydi. Onların toplantılarına katılır. Son olarak MHP'nin Aydın milletvekili adayı Ali Uzunırmak'ın beldemizdeki toplantıya katıldı. Mercedes otomobili ve yeni yaptırdığı şato tipi eviyle hayli gözde birisiydi."
Osmanağaoğlu'nun yakın arkadaşı MHP Güzelçamlı Belde Başkanı Hikmet Bayrak, şok geçirdiğini belirterek şöyle konuştu:
"Gençlerle çok iyi anlaşan, partimizin zaman zaman çalışmalarına katılan birisiydi. Çevresinde çok zengin birisi olarak tanındığını için zaman zaman partimize de yardımları olmuştur. Kendisiyle altı yıldır çok samimiydik, hatta yeni yaptırdığı şato tipi evine inşaat malzemelerini beni işyerimden aldı. Hiç kimseyle sürtüşmesi olmaz, oldukça sakin bir yaşam sürerdi."

Devlet ihalesi de kazandı

Altı yıl önce Orman Bakanlığı ihalesine girip Dilek Yarımadası'ndaki Milli Park ihalesini kazananan Osmanağaoğlu, beldede denize 200 metre yakında bir ev tuttu.
Osmanağaoğlu, iki bin kişinin yaşadığı Güzelçamlı'da kendini "Muhammet" olarak tanıttı. Belde sakinlerinin ifadesine göre Osmanağaoğlu, Milli Park girişine Ülkü Ocakları'ndan arkadaşlarını yerleştirdi. Daha sonra işletmesini aldığı iki lokantada da ülkücü kişileri çalıştırdı.
Bu yılın başında Milli Park ihalesinin iptal edilmesiyle Osmanağaoğlu'nun işletmeciliği biterken, bu kez deniz kıyısına yaptırdığı 100 milyar lira değerindeki şato tipi villasıyla tüm dikkatleri üzerinde topladı.
Osmanağaoğlu'nun Susurluk kazası öncesi arazi bakmak için Kuşadası'na gelen Abdullah Çatlı'yla Onura Otel'de buluştuğu iddiaları da ortaya atıldı.

Yargıç karşısında

Bahçelievler'de yedi TİP'li öğrenciyle Türkler'in öldürülmesinin faili olarak kırmızı bültenle aranırken yakalanan Osmanağaoğlu, dün yargıç karşısına çıkarıldı.
Osmanağaoğlu'nun hakkındaki gıyabi tutuklama kararı Nöbetçi Mahkeme'ce vicahiye çevrilerek tutuklandı. Osmanağaoğlu, Metris Cezaevi'ne konuldu.