The Others İran: Apo'nun sözleri şeytanca ve komik

İran: Apo'nun sözleri şeytanca ve komik

10.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İran: Apo'nun sözleri şeytanca ve komik

İran: Aponun sözleri şeytanca ve komik

       İRAN, bölücü terör örgütü başı Abdullah Öcalan'ın "sınırdışı edilmem durumunda İran'a gitmek istiyorum" sözlerini "şeytanca ve komik" olarak nitelerken, Türkiye'ye karşı faaliyet gösteren kimseleri topraklarında asla barındırmayacağını açıkladı.
       İran'ın Ankara Büyükelçiliği Basın Ataşeliği dünkü yazılı açıklamada, bazı çevrelerin iki Müslüman ve komşu ülke olan Türkiye ile İran'ın arasını açmak isteyerek bu nedenle ortaya asılsız iddialar sürdüğünü kaydetti.
       İran'ın bugüne kadar terörizmden en büyük yara alan ülkelerden biri olduğunun belirtildiği açıklamada, "İran her zaman ne amaçla olursa olsun terörün her türlüsünü şiddetle mahkum etmiştir" denildi. Açıklamada, Öcalan'ın sözlerinin "komik" olduğu dile getirilerek, bu nedenle üzerinde görüş bildirmenin bile gereksiz olduğu kaydedildi.
       Açıklamada, İran'ın Türkiye'yle Suriye arasında gerginlikte zamanında harekete geçtiği ve Dışişleri Bakanını Ankara ve Şam'a gönderdiği hatırlatılarak, İran'ın Türkiye'nin güvenlik kaygılarını anladığı ifade edildi. Açıklamada, ayrıca İran'ın bu girişimlerinin Türk makamları tarafından memnuniyetle karşılandığı da vurgulandı.