The Others İran elçiliğinde başlar açıldı!

İran elçiliğinde başlar açıldı!

13.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İran elçiliğinde başlar açıldı!

İran elçiliğinde başlar açıldı


Ankara'daki İran Büyükelçiliği'ndeki resepsiyona bu yıl kadın davetlilerin bir bölümü başı açık katıldı. Başörtüsü takanlarından oldukça rahat biçimler zeçtiği gözlendi


       İran'daki değişim rüzgarları, bu ülkenin yurt dışındaki diplomatik misyon temsilciliklerinin katı uygulamalarının az da olsa esnemeye başlamasına neden oldu. Değişim rüzgarının yansımaları, İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nde önceki akşam verilen davette de gözlenebildi.
       Davetiyede yer alan ifadesiyle, "İslam devriminin şanlı zaferi"nin 21. yıldönümü nedeniyle İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Lavasani tarafından verilen resepsiyonda, az sayıda kadın davetlinin bir bölümünün başının açık olması dikkat çekti.
       Büyükelçilikteki ulusal gün resepsiyonuna gelen kadınlara her zamanki gibi başörtüsü dağıtıldı. Kapıya gelen kadın davetlilere içeri girebilmeleri için başörtüsü takmalarının zorunlu olduğu belirtildi. Ancak başörtüsünü taktıktan sonra içeri girenler, bu uygulamanın bazıları için esnetildiğine şahit oldu. Örneğin ülkesinde çok sayıda Müslümanın bulunduğu Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Ofelia Costona ile Makedonya Maslahatgüzarı Verka Mitanoska, resepsiyon boyunca başları açık dolaştı. Litvanya'nın kadın Büyükelçisi Halina Kobeckaite ise başına kıyafetine uygun bir kep takarak, orta bir yol bulmayı tercih etti.
       Resepsiyonun en ilginç görüntülerini ise, TSK mensuplarının eşleri oluşturdu. Genelkurmay'ın talimatıyla davete gelen TSK mensuplarının eşlerinden biri hariç hepsinin başları açıktı.

Kadınlar irticayı tartışacak

       Cumhuriyet Kadınları Derneği, Medeni Kanun'un 74. yıldönümünde "Yeni Dünya Düzeni, Kadın ve İrtica" konulu uluslararası bir konferans düzenleyecek.
       Kültür Bakanı İstemihan Talay, Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Hasan Gemici, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan'ın açılış konuşmasını yapacağı konferans, 18 20 Şubat'ta Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.
       Konferansa, Mısır, Cezayir, Suriye, Filistin ve Hindistan'dan temsilciler katılacak.