The Others Irkçılar internette örgütlendi

Irkçılar internette örgütlendi

21.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Irkçılar internette örgütlendi

Irkçılar internette örgütlendi


Zafer Arapkirli - Londra


       Leeds United - Galatasaray maçı öncesi, İngiltere tarihinde görülmedik boyutlardaki güvenlik önlemlerine gerekçe olarak, "Polise ulaşan bazı ciddi istihbaratlar" gösterildi.
       Bu bilgiler arasında, İngiltere'nin çeşitli bölgelerinden, Neo Nazi ırkçı grupların kente geleceği ve Türklere karşı örgütlü bir saldırı gerçekleştirecekleri de bulunuyordu.
       Batı Yorkshire bölgesi Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, özellikle "Combat 18" adlı aşırı sağcı ırkçı bir terör örgütünün, internet üzerinde "Bekleyin geliyoruz" şeklinde bir duyuru yaptığı ve İstanbul'da öldürülen iki İngilizin 'intikamının alınacağı' yolunda tehditler savurduğu belirtildi.
       Söz konusu örgütün, İngiltere'nin Kuzeydoğusundaki bir kentteki militanlarını Leeds'e sevkettiği de verilen bilgiler arasındaydı.
       Ayrıca, sadece Türklere değil, diğer göçmen nüfusa karşı da yıllardır silahlı saldırılar düzenleyen ırkçı örgütlerden Beyaz Kurtlar, Britanya Milliyetçi Partisi (BNP) ve Ulusal Cephe'nin de (National Front) olay çıkması için ellerinden geleni yapacakları haber verildi.

Combat 18 nedir ?

       Britanya Milliyetçi Partisi'nden kopan neo nazilerin kurduğu örgütün ismi, Adolf Hitler'in adındaki ilk harf ve soyadındaki ilk harfin alfabedeki yerlerinden (A-1, H-8) geliyor. Amaçlarını, "Ülkeyi yabancılardan temizlemek" olarak açıklayan örgüt, genellikle Hitler'in doğum gününde düzenlediği gösteriler ve bazı azınlık mahallelerinde bombalı saldırılırla tanınıyor. Grubun militan sayısının 100 - 150'yi geçmediğine inanılıyor. İngiliz istihbaratının, adım adım izlediği örgüt, uzun süredir ses getirecek bir eylemde bulunmadı. En son adları, geçen yıl Londra'da meydana gelen parça tesirli bombalı saldırıların zanlıları arasında geçti.