The Others İrtica, Sivas'a göz yummaktır

İrtica, Sivas'a göz yummaktır

07.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İrtica, Sivas'a göz yummaktır

İrtica, Sivasa göz yummaktır

       MUSA Ağacık, yazar Asım Bezirci ve halk ozanı Nesimi Çimen'in mezarları başındaki anma törenine katılanlara sordu:
       - Asım Bezirci'nin eşi Refika Bezirci olarak, Demirel, Çiller, Yılmaz ve Erbakan'ın 35 aydını yakan şeriatçı katiller yerine, Aziz Nesin'i suçlamaları acaba beş yıllık bir aradan sonra vicdanlarını sızlatmış olabilir mi?
       - Sanmıyorum. Üstelik böyle bir katliamda hepsinin de tuzu var o çorbada. Zaten vicdan azabı duysalardı, devletin gözleri önünde cereyan eden Sivas katliamından dolayı utançlarını ifade ederlerdi.
       * * *
       - Lütfü Kaleli (Aziz Nesin'i Madımak Oteli'nden kurtaran yazar) acaba Sivas katliamının beşinci yılında ne düşünüyor?
       - Köktendinci hareketin boyutlanması karşısında, solun dağınıklığı ve slogancılığı üzüyor beni.

       * * *

       - Fadime Göktepe'nin Sivas katliamına ilişkin duyguları nedir acaba?
       - Sivas'ta şeriatçı katiller, 35 canımızı yaktı. Ama asıl yananlar bana göre katillere göz yumanlardır. Bir de devlet bugün irticadan söz ediyor. İrtica, Sivas katliamına gözyumup unutturmaktan başka nedir ki?
       - Neden?
       - Çünkü hep lanetlenecekler. Sivas'ta yakılan insanlarımızın her zaman iyiliği söyleniyor. Ama yakanların, gözyumanların ise kirliliği, yüz karalığı söyleniyor her gün. Yalnız Sivas'ta canlarımızı yakanlar ve yaktıranlar değil, Metin'imin mezarını kıranlar da her gün lanetleniyor.

       * * *

       - Ozan Nesimi Çimen'in oğlu Mazlum Çimen'in Sivas katliamının 5. yılına ilişkin duyguları nedir?
       - Katliamdan sonra açtığımız dava daha bitmedi. Yakılan 33 insanımıza karşı, 33 idam çıktı. Biz birkaç piyon idam edilsin diye dava açmadık.
       - Neden açmıştınız?
       - En azından devlet kusurunu görsün, kendini yargılasın, öz eleştirisini yapsın diye dava açtık. Ama devlet kendi ayıbını görmek yerine, birkaç piyona idam verdi. Biz idama karşıyız, canlarımızı yaktılar diye idamını isteyemeyiz.