The Others İş Bankası 80 yaşında

İş Bankası 80 yaşında

31.08.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

KOBİ'lere yönelik e - iş programı

İş Bankası 80 yaşında



Atatürk'ün talimatıyla 26 Ağustos 1924 tarihinde kurulan Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası İş Bankası, 80. yaşında. 1 milyon Türk Lirası nominal sermaye ile kurulan bankanın bu sermayenin 250 bin liralık bölümü de bizzat Atatürk tarafından karşılandı. İş Bankası ilk Genel Müdürü Celal Bayar'ın liderliğinde 2 şube ve 37 personel ile hizmete başladı.
Kuruluşundan beri halka açık bir şirket olan İş Bankası, bugüne kadar 300'e yakın şirkete iştirak etti ve öncülüğünü yaptığı birçok şirket ve yatırımda misyonunu tamamladıktan sonra hisselerini devretti.
Bankanın halen finans, cam, enerji, telekomünikasyon başta olmak üzere çeşitli hizmet ve sanayi alanında faaliyet gösteren 71 şirkette doğrudan, 53 şirkette ise dolaylı iştiraki bulunuyor.

'Canımız yanıyor'
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, geçirdikleri 79 yıllık sürece ilişkin şöyle dedi: "Bazen çok canımız yanıyor. Türkiye'nin sorunlarına maruz kalıyoruz. Buna zaman zaman üzüldüğümüzü, zaman zaman engellendiğimizi ama yılmadığımızı söylemek isterim. İş Bankası daima beklentilere cevap vermiş ve beklentilerini de realize etmiştir. Misyonumuz halen devam ediyor. 30 binin üzerindeki çalışanı, tüm hissedarları inançla, sektörümüz, ülke ekonomimiz için çalışmaya devam ediyor. Daha 80 yaşında bir kurum yaşı açısından aynen Cumhuriyetimiz gibi daha çok genç, daha yapacak çok işimiz var."

Turkticaret.net ve Yapı Kredi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 'teknoloji destek paketi' ile alan adı tescilinden internet sitesi tasarımına, hosting'den arama motorlarına kayıt ve intranete kadar birçok e - iş bileşeni bir araya getiriliyor. KOBİ'lerin hedef kitle olduğu destek paketi 129 milyon TL'lik aylık taksitlerle, 24 ay vadeli olarak satışa sunuluyor. 25 Ağustos tarihinden itibaren piyasaya sürülen paket, Yapı Kredi'ni şubelerinden edinilebilecek. Turkticaret.net Genel Müdürü Murat Yanıklar, "Tüm çabamız, e - iş'in yaygın ölçekte kullanılması, kuruluşların bu sayede rekabet avantajı kazanmaları" dedi.

OPET Petrolcülük kuruluşlarından Rom Madeni Yağ'ın İzmir'deki Laboratuarı, TSE ISO / IEC 17025 Deney Laboratuarları Yeterlilik Belgesi aldı. Türk Standartları Enstitüsü ISO / IEC 17025 standardı, numune alma dahil, deney hizmeti veren bir laboratuarın yeterliğinin tanınmasını sağlıyor ve laboratuar çalışmalarının dürüstlük ilkesine bağlı olarak yürütüldüğünü gösteriyor. ROM Genel Müdürü Murat Seyhan, laboratuar deney sonuçlarının kalitesinin güvence altına alındığını ve bunun için gereken bütün politika, sistem, program, prosedür ve talimatlarının dokümante edildiğini belirtti.

Ak Emeklilik, finans sektöründe kendi işinin patronu olmak isteyenlere için 'Bağımsız Finansal Danışmanlar Ekibi oluşturuyor. Menkul kıymet şirketleri, privat banking tecrübesine sahip, bireysel veya ticari bankacılık yapmış kişilerden oluşacak ekibin ihtiyaçları Ak Emeklilik tarafından sağlanacak. İş saatleri ve görüşmelerini kendi isteklerine göre ayarlayacak olan ekip, yaptığı satıştan komisyon alacak. Özellikle İngiltere ve Hollanda'da sigorta sektöründe önemli bir kanal olarak kullanılan ve Independent Financial Adviser (IFA) olarak adlandırılan model Türkiye'de ilk kez Ak Emeklilik tarafından uygulanmış olacak.