The Others İş dünyasından kısa kısa...

İş dünyasından kısa kısa...

01.04.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

İş dünyasından kısa kısa...

İş dünyasından kısa kısa...

İş dünyasından kısa kısa...

’Lider Kaşifi’ Türkİye’de
Dünya şirketlerini liderleriyle buluşturan yönetici keşif şirketi Heidrick & Struggles, Türkiye’de resmen faaliyete başladı. Şirketleri tepe yöneticileriyle buluşturan yönetici keşif şirketi Heidrick & Struggles, iş hacmi, tanınırlık ve imaj ölçümlerinde dünyanın bir numarası kabul ediliyor. Heidrick & Struggles Türkiye ofisi yönetimini Ayşegül Aydın üstlendi. BDT ülkelerinin de Türkiye ofisinden yönetileceği belirtiliyor.

İş dünyası krizi tartışıyor
4 Nisan 2001’de Hilton Oteli’nde düzenlenecek olan 'Kriz Yönetimi ve İletişim Konferansı'na konuşmacı olarak İshak Alaton, Prof.Dr.Selçuk Abaç, Prof.Dr.Asaf Savaş Akat, Ege Cansen, Doç.Dr.Oğuz Babüroğlu, Salim Kadıbeşegil ve Prof.Dr.Özcan Köknel katılacak.

Doğru kaynak, doğru eğitim
VERİM Danışmanlık’ın Ekim 2000 - Mart 2001 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu 1.İnsan Kaynakları Okulu Eğitim Programı, Verim Konak’ın bahçesinde düzenlenen sucuk partisiyle sona erdi. Katılımcılara sertifikalarını veren Verim Danışmanlık Genel Müdürü Ali Erim Hısım, eğitimlerin devam edeceğini, amaçlarının 'Doğru Kaynak, Doğru Eğitim' ilkesinden hareketle insan kaynakları sektörüne bu alanda yetişmiş kalifiye çalışanlar kazandırmak olduğunu söyledi.

Satış elemanlarının morali bozuldu
SOYSAL Eğitim ve Danışmanlık tarafından yapılan ’Krizin Satış Elemanlarının Morali Üzerindeki Etkisi’ araştırmasında, satış elemanlarının da moralinin bozuk olduğu ortaya çıktı. 3-11 Mart 2001 tarihleri arasında, İstanbul ve Ankara’daki farklı sektörlerden 75 mağazaya yapılan ziyarette, ’Ekonomik Kriz Sizin Moralinizi Etkiledi mi?’ sorusuna satış elemanlarının yüzde 50’si ’Evet’ cevabı verdi.

Teba’dan yeni bayilik sistemi
BEYAZ eşya ve klima sektöründe interaktif pazarlama uygulamasını internet üzerinden ilk başlatan kuruluş olan Teba, dağıtım kanalı çeşitliliği yaratmak ve ürünü tüketiciyle farklı ortamlarda buluşturmak amacıyla ’e-Teba’ satış noktalarını hizmete sunmaya başladı. İlk örneği İzmir Çiğli Kipa mağazasında Teba Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Baygan tarafından hizmete açılan e-Teba, Türkiye e-ticaretinde bir ilki gerçekleştirdi.