The Others İstanbul DGM'de tayin fırtınası

İstanbul DGM'de tayin fırtınası

03.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul DGM'de tayin fırtınası

İstanbul DGMde tayin fırtınası


İSTANBUL Milliyet


       Susurluk, Malki, Türkbank ve Çakıcı davalarına bakan İstanbul 6 No'lu DGM Heyeti Başkanı Sedat Karagül ile "Yargı bağımsız değil" diyen DGM Cumhuriyet Savcısı Mete Göktürk, başka adliyelere tayin edildi.
       Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) son kararıyla DGM'deki dört yıllık görev süresi dolan Karagül, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne atandı. Karagül, kamuoyunun yakından izlediği ve sanıkları arasında işadamları Erol Evcil, Korkmaz Yiğit, Emin Cankurtaran ve Hayyam Garipoğlu, Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin, çete elebaşıları oldukları iddia edilen Alaattin Çakıcı ve Sedat Şahin'in de bulunduğu, "Susurluk", "Malki cinayeti", "Türkbank ihalesi", "Alaattin Çakıcı çetesi", "Sedat Şahin çetesi" ve diğer çete davalarında sanık ile tanıklara sorgu sırasında yönelttiği ilginç sorular ve kurduğu diyaloglarla dikkati çekmişti.
       Karagül'ün, HSYK'dan görev süresinin dört yıl daha uzatılmasını istediği, ancak bu talebinin kabul edilmediği belirtildi. Karagül'ün, İstanbul Adliyesi'ndeki yeni görevine başlayıp başlamama konusunda henüz karar vermediği öğrenildi.
       Özel bir televizyon kanalındaki programda "yargının bağımsız olmadığı" yolunda görüş bildirdiği için açılan davada beraat eden ve kendi çizdiği karikatürlerden oluşan albümüyle de gündeme gelen Göktürk de Bağcılar Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.