The Others İSTANBUL - MİLLİYET

İSTANBUL - MİLLİYET

01.02.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

İSTANBUL - MİLLİYET

İSTANBUL - MİLLİYET

"SÜREKLİ Aydınlık İçin 1 Dakika Karanlık" kampanyası bugün başlıyor. "Yurttaş Girişimi"nin başlattığı ve bir ay sürecek kampanyaya binlerce kişi imzayla destek verirken, bazı radyo ve televizyon kanalları da izleyicilerini, çağdaş ve şeffaf hukuk devleti için elektriklerini saat 21.00'de bir dakika söndürmeye çağırdı.
Toplumun, suç örgütlerini kuranlarla onlara görev verenlerin yargı önüne çıkarılması konusundaki kararlılığını göstermeyi amaçlayan kampanyaya Radyo D, Radyo Foreks ve Hür FM'in yanı sıra Power FM, Radyo Tatlıses ve Anadolu'dan 50'ye yakın radyo destek veriyor.
Yurtdışındaki Türk dernekleriyle bazı Türk Cumhuriyetleri'nin de katılacağı kampanyaya büyük ilgi olduğunu vurgulayan "Yurttaş Girişimi", karanlık süresinin başlatılan soruşturmaların seyrine bağlı olarak uzatılabileceğini, yargıda umut verici gelişmeler olursa sürenin bir dakikayla sınırlı kalacağını belirtti.
Tiyatro Sanatçısı Yıldız Kenter'in oyun sırasında sahneyi karartarak destek vereceği kampanyaya Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Demokrasi ve Barış Partisi (DBP), Türk Tabibler Birliği Merkez Konseyi de katılacak. ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç ve DBP Genel Başkanı Refik Karakoç, kampanyaya bütün güçleriyle destek vereceklerini açıkladı.