The Others İşte DHKP-C'nin cephaneliği

İşte DHKP-C'nin cephaneliği

02.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İşte DHKP-C'nin cephaneliği

İşte DHKP-Cnin cephaneliği


Haluk Atalay, Seçkin Şenvardar İstanbul


       İstanbul'un birçok semtinde yasadışı DHKP - C örgütünün hücre evlerine aynı anda düzenlenen operasyonlarda, örgütün cephaneliği ve eylem krokileri ele geçirildi.
       İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce uzun süredir izlenen örgütün hücre evlerine dün sabaha karşı tüm ekiplerin katılımıyla aynı anda baskın düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'in bizzat yönettiği operasyonlarda, örgüt üyesi olduğu iddia edilen üç kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin sorgulamaları sonucu, Sultançiftliği Eski Edirne Asfaltı 78. Sokak 3 numaradaki apartmanın ikinci katının, örgüt tarafından cephanelik olarak kullanıldığı öğrenildi.
       Evi izlemeye başlayan ekipler, bir kamyonete patlayıcı madde yükledikleri sırada "dur" ihtarına uymayan üç kişiyi, bacaklarına ateş ederek yakaladı. Daha sonra dairede arama yapan ekipler, çok sayıda patlayıcı madde, roketatar ve lav silahının yanısıra bilgisayar disketleriyle eylem krokileri ele geçirdi. Krokilerde, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının özelliklerinin bulunduğu, yakalanan örgüt üyelerinin de bu hedeflere eylem düzenleme hazırlığı içinde oldukları bildirildi.
       İsviçre'de yaşayan Mehmet Moral'a ait olduğu belirtilen daireyi kiraya veren bir kişinin de, ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındığı belirtildi.