The Others İTÜ, Türkiye’nin ilk bölgesel akademisi

İTÜ, Türkiye’nin ilk bölgesel akademisi

24.06.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

İTÜ, Türkiye’nin ilk bölgesel akademisi

İTÜ, Türkiye’nin ilk bölgesel akademisi

İTÜ, Türkiye’nin ilk bölgesel akademisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, dünya internet trafiğinin yüzde 85'ini yönlendiren Cisco Systems tarafından, Türkiye'de 'Bölgesel Akademi' seçilen ilk üniversite oldu. İTÜ'nün henüz yerel akademiyken Cisco Systems ile başlattığı CNAP (Cisco Networking Academy Program) eğitim programını başarıyla tamamlayan ilk 31 kişi, sertifikalarını aldı.
CNAP, bilgi teknolojileri ve bilgisayar ağları kurulumu ve işletimi alanlarında var olan ve gün geçtikçe artan nitelikli insan gücü açığını kapatmak ve bu konularda uzmanlaşmak isteyenlere fırsat yaratmak amacıyla, Cisco Systems tarafından dünya çapında yürütülen kapsamlı bir eğitim programı.

Dünya çapında eğitim
Program, dünya çapında 6 bin 589 kurum tarafından yürütülüyor ve 157 bin kayıtlı öğrenci bu kapsamda eğitim görüyor. Bugün, 37 adet Cisco Academi Eğitim Merkezi, 242 adet Bölgesel Akademi, 791 adet Yerel / Bölgesel Akademi, 5 bin 517 adet Yerel Akademi bulunuyor.
İTÜ, Mart 2000 tarihinde Türkiye'deki 'bölgesel akademi' olan TÜBİTAK Ulakbim'e bağlı olarak, 'yerel akademi' unvanını aldı ve Mayıs 2000 tarihinden itibaren aktif bir şekilde Cisco Network Akademisi Programı'nı uygulamaya başladı.

Online başvuru olanağı
Programın en önemli özelliği, başvuran kişilerin, ağ teknolojileri konusunda önbilgiye sahip olmalarını gerektirmemesi. Eğitim dökümanları ve programın içeriği, öğrencilere tüm temel kavramları öğretecek şekilde hazırlanmış. Cisco Network Akademisi Programı'na katılmak isteyen kişilerin, www.itu.edu.tr/cisco - la web adresine girerek, 'online başvuru formu'nu doldurmaları gerekiyor. Eğitim, konusunda uzman, akademi sertifikasına sahip eğitmenler tarafından Türkçe olarak veriliyor. Eğitim dökümanları ise ingilizce olarak web üzerinden de takip edilebiliyor.