The Others Jumbo üçe bölündü

Jumbo üçe bölündü

01.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Jumbo üçe bölündü

Jumbo üçe bölündü


Singapur Havayolları ilk kez ölümlü kaza yaptı. Taipei’den Los Angeles’e giden jumbo jet, fırtınadan düştü. 47 ölü, 48 kayıp var. 16 kişinin ise burnu bile kanamadı


       Tayvan’ın Taipei Uluslararası Havaalanı’ndan Los Angeles’a gitmek üzere dün gece, içinde 179 kişiyle havalanan Singapur Havayolları’na ait Boeing 747 - 400 tipi bir yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra fırtına yüzünden düştü. SQ006 sefer sayılı uçaktaki 159 yolcu ve 20 mürettebattan, 47 kişinin öldüğü, 48 kişinin kaybolduğu, 68 kişinin yaralandığı ve 16 kişinin de yara almadan kurtulduğu yetkililer tarafından açıklandı.

       Kokpit patladı
       Fırtınalı havada kalkışa geçen uçağın, tekerleklerini yerden kestikten saniyeler sonra şiddetli bir ters rüzgar yiyerek dengesini yitirdiği ve bu nedenle düştüğü bildirildi. Yerel saatle gece 23.18’de (TSİ: 18.18) piste karın üstü düştükten sonra bir süre sürüklenen uçağın kokpitinden bir patlama sesi duyulduğu ve ortalığı alevlerin sardığı bildirildi. Görgü tanıkları, uçağın pistte üç parçaya ayrıldığını ve hemen alev aldığını kaydettiler.

       Pilot: Cisme çarptık
       Kazayla ilgili verilen ilk haberlerde can kaybı olmadığı, sadece yaralananlar olduğu şeklindeydi. Ancak olayın üzerinden üç saat geçtikten sonra bilanço ortaya çıkmaya başladı. Singapur Havayolları’ndan yapılan açıklamada, kazanın nedeninin hala bilinmediği belirtilirken, “uçağın kaptan pilotunun kazadan hemen önce pist üzerinde bir cisme çarptıklarını bildirdiği" kaydedildi. Singapur Havayolları’nın adı hiçbir ölümlü kazaya karışmamıştı.

       Bir anda her yeri alev sardı
       Uçakta yolculuk eden Tayvanlı işadamı Yu Lu - yun, “Uçağın kalktıktan yaklaşık 10 saniye içinde düştüğünü, daha sonra uçağın kabininin sol tarafında yangın çıktığını ve her tarafı dumanların kapladığını" söyledi. Kazadan kurtulan Amerikalı John Diaz adlı bir yolcu da, CNN Televizyonu’na yaptığı açıklamada, “çok ağır yaralı" çok sayıda yolcu gördüğünü bildirdi. Diaz, “Kaza sırasında büyük bir patlama olduğunu, daha sonra her yeri alevlerin sardığını" belirtti. Diaz, “Uçaktaki yolcularda kesikler ve yanıklar olduğunu, bir kişinin ciddi biçimde yandığını, uçağın yakıtının her yere dağılması nedeniyle birçok yolcuda yanıklar bulunduğunu" söyledi. Alana yakınlarını uğurlamaya gelenler, kazadan sonra şok içinde gözyaşı döktü (yanda).