The Others Kâğıt harmanlayarak başladı, Metro’nun temsilcisi oldu

Kâğıt harmanlayarak başladı, Metro’nun temsilcisi oldu

16.02.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kâğıt harmanlayarak başladı, Metro’nun temsilcisi oldu

Kâğıt harmanlayarak başladı,  Metro’nun temsilcisi oldu



Metro Group’ta kısa sürede kurumsal iletişim direktörlüğünden Türkiye Temsilciliği’ne yükselen Nurdan Tümbek, işin sırrının ‘yılmamak’ olduğunu söyledi. İş hayatında kadın olmanın zorluğuna dikkat çeken Tümbek, "Engellenmek isteniyorsunuz, işinizden alıkonuyorsunuz, istifa edip gitmek zorunda olduğunuz durumlar olabiliyor. Her hanımın başına gelen birtakım olaylar bunlar. Ama yılıp da teslim olup bırakmayacaksınız bu yarışı, ben de öyle yaptım" dedi.
İletişim mesleğindeki ilk tecrübesini konferanslarda çalışarak elde ettiğini belirten Tümbek, birçok şirketin organize ettiği konferanslarda çalıştığını, ilk işinin de İslam Konferansı’nın dokümantasyon merkezinde kâğıt harmanlamak, delegelere dokümantasyon hazırlamak olduğunu kaydetti.

TÜSİAD’a Paker teşvik etti
Daha sonra Tekfen, Siemens, Bayraktar Holding’de iletişim, Garanti Bankası Akdeniz Bölge Müdürlüğü’nde pazarlama yönetimi alanında görev aldığını, Ritz Carlton İstanbul’da Halkla İlişkiler Direktörlüğü görevini yürüttüğünü anlatan Tümbek, "Metro 1990’lı yıllarda Türkiye’ye girmiş. Güzel bir tanıtım yapmış ama sonrasında bu yapılmamış. Bunu tekrar canlandırmak için çalışma yaptık. Almanya’daki yönetimi tatmin etmiş olacak ki yıl sonuna doğru benim görev tanımım ve unvanımı değiştirerek beni yükselttiler" dedi. Mesleği ile ilgili farklı ürünlerin iletişim çalışmasını yapma fırsatı elde ettiğini belirten Tümbek, TÜSİAD üyeliğine kendisini Can Paker’in teşvik ettiğini söyledi. Tümbek, "Bana ‘Bu kadar büyük bir firmayı yüklemişsin götürüyorsun, neden TÜSİAD’da temsil etmiyorsun?’ önerisinde bulundu. Ben de müracaatımı yaptım. Metro Group Türkiye’de önemli bir firma. TÜSİAD’da temsil edilmesi gerekiyordu" diye konuştu.

Nurdan Tümbek, Metro Group’un elektronik eşya zinciri Media - Saturn’ün iki yıl içinde Türkiye’ye geleceğini, muhtelif yatırımcılarla görüşmeler olduğunu, üç ay içinde bu konuda somut bir açıklama yapılacağını kaydetti. Metro Group Dünya Başkanı Dr. Hans - Joachim Körber’in önümüzdeki aylarda Türkiye’ye geleceğini bildiren Tümbek, "Biz ön ziyaretleri Ankara’ya yaptık. Türkiye’de yaşadığımız sorunları anlattık ve Körber’in nisan, mayıs aylarında hükümete bir hayırlı olsun ziyareti ve paylaşım yapacağını aktardık" dedi.