The Others KADER'de genel kurul heyecanı

KADER'de genel kurul heyecanı

20.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

KADER'de genel kurul heyecanı

KADERde genel kurul heyecanı

KADER (Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği), önümüzdeki günlerde kadının siyasete katılımını özendirmek için dev bir kampanyaya hazırlanıyor.
KADER'in ilk genel kurulu dün The Marmara Oteli'nde yapıldı. Faaliyet raporunu okuyan Şirin Tekeli, Türkiye'de kadınların ikinci sınıf vatandaş olmaktan kaynaklanan pek çok sorunu olduğunu belirtti. Kadınların sorunlarının çözülememesini TBMM'de çok az sayıda kadın temsilci olmasına bağlayan Tekeli şöyle konuştu:
"Siyasi partiler kadın adayları desteklemeye istekli olmamışlardır. Ayrıca Meclis'teki bir avuç kadının çok azı kadınların sorunlarına duyarlı olmuştur. KADER bu tıkanıklığı aşmak temsilde eşitlik ilkesinden yola çıkarak kadın adayların Meclis'te ve yerel meclislere taşımak için kuruldu. En az yüzde 10 oranında ilkeli kadın milletvekilinin, Türkiye'de siyasetin kalitesinin yükselteceğini, demokrasinin gerçekleşmesine mutlak katkı yapacağına inanıyoruz."
Demet Işık'ın divan başkanılığını yaptığı genel kurulda gazetemiz yazarı Zeynep Oral, Şirin Tekeli, Sema Bektaş, Suay Aksoy, Canan Arın, Şule Aytaç, Zeynep Göğüş, Şeyda Taluk, Sunay Karamık, Zulal Kılıç, Nevval Sevindi, Nükhet Sirmen, Meral Ekmekçioğlu, Meryem Koray, Sabriye Saltuk, Sündüz Haşar, Filiz Örekli, Munise Dayı, Yıldız Ecevit, Ayşe Ayata, Sema Bektaş, Elif Kurgu, Nurcan Acar, Emel Denizaslan, Reynur Coşkun ve Bengül Gündaş genel yönetim kurulu üyeliğine aday gösterildi.
CHP Kadın Kolları İstanbul İl Başkanı Muazzez Çelebi'nin de katıldığı toplantıda ANAP Muğla Milletvekili Lale Aytaman KADER'e üye oldu. Toplantıyı RP Lideri Necmettin Erbakan'ın yeğeni, RP İstanbul il Hanımlar Komisyonu Dış İlişkiler Başkanı Gül Erbakan da bir grup arkadaşıyla birlikte izledi.