The Others Kalçalı eko

Kalçalı eko

11.03.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kalçalı eko

Kalçalı eko

Kalçalı eko

Ekonomin şov programında hatun kalçaları, moda programında hatun göğüsleri, meme kanseri haberinde yine hatun göğüsleri, magazin adı üstünde zaten hatundan geçilmiyor. Hani diyorum hepsini bir arada toplayıp gösterseler! "Ekoshow" ya da "Kekoshow" ne farkeder bu durumda!

Diziler biribirine girdi değil mi? Bu kadar dizi kirliliğinin olduğu ortamda seçim nasıl yapılıyor? "İlk sitcom"lar seyiciye alıştı. Kendini "reis" olarak görmeyi sevenler, aile ilişkilerinin sıcaklığını gerçekten hissedenler kendi paylarına düşenleri topladılar. Eskisi yenisi farketmiyor; konu nerede kalmış bir kenara koydular, izlemeye devam ediyorlar. Ama gerçek bir dizi kirliliği yaşanıyor. İyiler kalacak, kötüler gidecek gibi bir mantığımız var. Bunun diğer bir örneği de "isteyen izler, istemeyen izlemez"dir. Böyle yaşayanların televizyonları da bu mantık üzerine kuruluyor. Ve kilo ile dizi çekiliyor.

Dizi çeken yapımcı, senaryo yazarına şöyle demiş; "Aman başrol oyuncusunun metni uzun olsun. O kadar para veriyoruz parayı haketsin"... Ne kadar çok para alırsa o kadar çok diyalog yazılmalı yani. İşte işin "yerlisi" böyle oluyor. Kim kime mi demiş? O da bende saklı kalsın!

Cem Yılmaz'ın cep telefonu sesledirmeleri muhteşem. Ne denirse densin adam tek kelimeyle yetenekli. Kıskanmayın Cem Yılmaz'ımı...

Cif krem reklamında bir banyo var... Yani Türkiye'de kaç evde böyle banyo bulunuyor. Cif de haklı yani anca böyle banyoda kıymeti anlaşılıyor!

Alpay'ın sesini özlemiştik. Entel sakalı ile tam karizma olmuş diyebiliriz..

Lig Tv'deki "Nostalji Futbol"... Yapı ve Kredi'nin çektiği maçlar. 1969 yılından bir maç. Ne kadar yavaş oynanan bir maç. Tribünler renksiz. Bir tane pankart yok. O yıllar ezeli rekabet tribünleri bölmemiş olmalı. Nereden nereye demek için bu maçları izlemek gerekiyor. Bir de sinemalarda film öncesi Ziraat Bankası'nın haftanın maç görüntüleri yer alırdı. "Alaska Frigo" ve bu maçlar belki de gittiğim filmlerden daha çok aklımda kalanlar oldu. Hatta sadece bu maç görüntülerini izlemek için koca filmi çektiğimi bile hatırlarım.