The Others Kamyon yasağı işe yaramadı

Kamyon yasağı işe yaramadı

10.04.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kamyon yasağı işe yaramadı

Kamyon yasağı işe yaramadı


       YOĞUN trafik nedeniyle kamyonlara bayram tatili süresince uygulanan trafiğe çıkma yasağı bir işe yaramadı, 28 kişi hayatını kaybetti, çoğu ağır 26 kişi yaralandı.
       Çorum'un Osmancık ve Antakya'nın İskenderun ilçesi yakınlarında meydana gelen kazalarda dört ailenin 16 ferdi can verdi. Mersin, Trabzon, Çanakkale, İzmit, Samsun, Diyarbakır ve İzmir'deki kazalarda ise 12 kişi öldü.
       * Çorum'dan Osmancık yönüne giden Mehmet Aslan yönetimindeki otomobil, aşırı hız ve hatalı sollama sonucu İstanbul'dan Samsun yönüne giden Ali Kısa yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada, Mehmet Aslan, eşi Ayşe çocukları Aycan ve Sevcar, akrabaları Hasan Gökpolat, Engin ve Erengül Akkaymak ve Didem Uğurlu ile diğer otomobildeki Ali Kısa oğlu Çağlar ve yeğeni Olcay öldü. Kazada yaralanan Nuran ve Orhan Kısa tedavi altına alındı.
       * Antakya'da bayram ziyaretinden dönen Yılmaz Güllü yönetimindeki otomobil İskenderun Belen çıkışında hatalı sollama yüzünden Semir Aydınlı yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada Merve (17), Özgür (6), Tuğba (12), Cihan Güllü (6) ve Nimet Aydınlı (1) hayatını kaybetti. Yaralılar Müyesser, Yılmaz ve Elmas Güllü, Gürkan ve Emel Açıkgöz, Memduha Basmacı, Burak Şen, Gülay Aydınlı ve Semir Aydınlı hastaneye kaldırıldı.
       * Mersin 23 Evler Kavşağı'nda, Eray Kabadayı'nın kullandığı otomobil, kavşağa süratle giren Necdet Demir yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada Fahri Hasçelik (57) ve Melahat Altınöz (60) öldü. Kazadan yaralı kurtulan Kabadayı ve Demir tedavi altına alındı. Demir'in aşırı alkollü olduğu, sürücü belgesinin bulunmadığı belirlendi.
       * Trabzon'un Akçaabat ilçesi Konaklı beldesinde Sinan Bektaş yönetimindeki otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu park halindeki kamyona çarptı. Otomobilde bulunan Abdullah Duman (24) yaşamını yitirdi. Bektaş ve otomobilde bulunan üç kişi yaralandı. Esiroğlu beldesindeki kazada ise Ali Ayvaz yönetimindeki minübüsün çarptığı Bülent Koç kurtarılamadı.
       * Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Gülpınar köyü girişinde, Güner Ulaş yönetimindeki otomobil şarampole yuvarlandı. Kazada, Metin Kaykoç (22) ve Aynur Ulaş (54) öldü, yaralılar Güner Ulaş (55), Gözden Akçiçek (21) ve İbrahim Ölçübay (23) tedavi altına alındı.
       * İzmit'te, Cengiz Kantarcı'nın kullandığı otomobil, D - 100 karayolunun cezaevi kesiminde, karşıya geçmeye çalışan Melahat Sancar (60) ile Gülbahar Kaptan'a (45) çarptı. Ağır yaralanan Melahat Sancar, kurtarılamadı, Gülbahar Kaptan'ın tedavisi sürüyor.
       * Samsun'dan Asarcık yönüne giden Sezai Karademir'in kullandığı otomobil, Adatepe yöresinde virajı alamayarak devrildi. Kazada Hülya İlgen (16) öldü. Sezai Karademir, Pembe İpgü, Sema Kırımlı, Ümit İlgen ve Arife İlgen yaralandı.
       * İzmir'in Altındağ semtinde, Mehmet Ali Yıldırım'ın kullandığı belediye otobüsü, Kokluca Mezarlığı önünde, bisikletle karşıya geçmeye çalışan Salih Özçıkrık'a (60) çarparak ölümüne neden oldu.
       * Şanlıurfa'dan Diyarbakır'a giden Ömer Akgündüz yönetimindeki otomobil, Siverek yakınlarında devrildi. Kazada, Ömer Akgündüz (17) olay yerinde, Recep (27) ve Yekta Akgündüz (1) ise hastaneye kaldırılırken öldü.