The Others Kamyonlara bayram yasağı

Kamyonlara bayram yasağı

27.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kamyonlara bayram yasağı

Kamyonlara bayram yasağı


Efe Erdem İstanbul


Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanı Şevket Ayaz, bayramda yaşanacak yoğun trafik nedeniyle bir dizi önlem aldıklarını belirterek, "Ancak sürücülerin kurallara uyması da büyük önem taşıyor. Bu bayramın zehir olmaması için sürücü, yolcu ve yaya olarak hepimiz kuralara uyalım. Bu bayram trafik terörüne 'dur' demek için bir balangıç olsun" dedi.
Şehiriçi ve şehirlerarası yollarda trafik faciaları yaşanmaması için sivil ekip takviyeli kontrol ve denetimler artırılacak.

Güzergahlara sınırlama

Bayram tatillerinde kazaların artması nedeniyle bu bayramda da 16 güzergahta kısıtlama uygulanacak. Ağır yük taşıtları bugün ve tatilin sona erdiği 4 Nisan Pazar günü, 08.00 -20.00 saatleri arasında trafiğe çıkamayacaklar. Kısıtlama kapsamındaki güzergahlar şöyle:
* Edirne -Babaeski -Çorlu -İstanbul -Kocaeli -Sakarya -Bolu -Ankara- Kırıkkale -Çorum -Merzifon -Samsun -Ordu -Giresun -Trabzon.
* Çanakkale -Bandırma -Bursa -Bozhüyük -Eskişehir -Sivrihisar -Ankara-Şereflikoçhisar -Aksaray -Ulukışla -Pozantı -Tarsus -Adana -Osmaniye Gaziantep -Şanlıurfa.
* Havsa -Keşan -Eceabat -Çanakkale -Edremit -İzmir -Aydın -Buharkent- Denizli-Acıpayam -Korkuteli -Antalya.
* İzmir -Salihli -Kula -Afyon -Sivrihisar.
* Sakarya -Osmaneli -Bozüyük -Kütahya -Afyon -Akşehir -Konya.
* Ankara -Kulu -Cihanbeyli -Konya -Karaman -Silifke -İçel -Tarsus.
* Kocaeli -Yalova -Bursa -Yenişehir -Bilecik.
* İzmir -Manisa -Akhisar -Balıkesir -Karacabey.
* Afyon -Dinar -Burdur -Antalya -Alanya -Anamur -Silifke.
* Osmaniye -İskenderun -Hatay.
* Kuşadası -Germencik -Milas. Bodrum -Muğla -Marmaris -Datça -Aydın- Çine-Yatağan.
* Muğla -Kale -Tavas -Denizli -Dinar. Kuyucak -Karasu -Tavas.
* Antalya -Kumluca -Fethiye -Köyceğiz -Muğla. Fethiye -Korkuteli.
Korkuteli -Elmalı.
* Çay -Emirdağ.
* Kırıkkale -Kırşehir -Kayseri -Niğde -Ulukışla.


Kurban Bayramı'nda dokuz günlük tatilden yararlanarak yola çıkanların yarattığı yoğunluk, ülke gündeminden bir türlü düşmeyen trafik terörünü yine gündeme getirdi.
Son 10 yıldaki toplam 330 günlük Kurban ve Ramazan Bayramı tatilinde 9 bin 340 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 6 bin 558 kişi öldü, 17 bin 582 kişi yaralandı. Bu oran, her bayram gününde 19.8 kişinin ölmesi anlamına geliyor. 1980'nden bu yana 166 günlük Kurban Bayramı tatilinde meydana gelen 5 bin 262 trafik kazasında ise 3 bin 587 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 196 kişi yaralandı.