The Others Kanun kaçağı komedyen!

Kanun kaçağı komedyen!

23.09.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Kızlar Geliyor" ünlü oyuncu Bob Hope’u izlemek için hoş bir fırsat...

Kanun kaçağı komedyen

Kanun kaçağı komedyen!

"Kızlar Geliyor" ünlü oyuncu Bob Hope’u izlemek için hoş bir fırsat...

ALİN TAŞÇIYAN

Sinema yazarı Leonard Maltin’e göre "Batı uygarlığı tarihinin en popüler şovmeni" Bob Hope bir müzikalle karşımızda. Kızıl saçlı güzel Arlene Dahl, Tony Martin ve Rosemary Clooney ile rol aldığı "Kızlar Geliyoröda Hope, başını beladan kurtaramıyor ama izleyiciyi bol bol eğlendiriyor.
Hope bu filmde Stanley Snodgrass adlı bir komedyeni canladırıyor. Yanlışlıkla kanun kaçağı bir katille karıştırılan aktörün başından geçenler bu müzikalin konusunu oluşturuyor.
İngiltere’de doğan ama ailesi ABD’ye gelen Leslie Townes Hope, 1930’lu yıllarda Broadway’de sahneye çıkmaya başladı. Tiyatro, sinema, radyo ve televizyonun da katılacağı geniş kariyerinin sadece ilk adımı oldu. Vodvillerde çok başarılı olan Hope, New York stüdyoları için kısa komediler de yaptı. Yine bu dönemde bir de radyo şovuna başladı. Paramount hesabına yaptığı ilk filmi "The Big Broadcast of 1938" ile dikkat çekti ve filmler birbirini izledi. Özellikle "The Cat and the Canary / Kedi ve Kanarya" adlı gerilim filminde canlandırdığı aktör karakteri çok tutuldu.
Kırklı yıllarda Bob Hope, Bing Crosby ve Dorothy Lamour ile birlikte Hollywood’un egzotik "yol" filmlerinin yıldızı oldu. "Zanzibar Yolu", "Marakeş Yolu", "Ütopya Yolu", "Rio Yolu", "Bali Yolu" ve "Hong Kong Yolu" savaş döneminde Amerikan halkının başlıca moral kaynaklarından biri olarak başlayıp altmışlara dek sürdü.
Yaşlandıkça televizyon programlarına ağırlık vermeye başladı. Bu arada vasat komedilerde de rol almayı ihmal etmedi. Anılarını birçok kitapta toplayan Hope son yıllarda "Benim asıl mesleğim golf, gösteriler vergilerimi ödüyor," diyecek kadar golfe ağırlık veriyor.
TV 8 / 08.30

Kolombo dede gençlere karşı!
Komiser Kolombo dizisiyle tanınan Peter Falk, 95 yaşında bir ihtiyar delikanlı rolüyle pazar ekranını şenlendiriyor

Buruşuk pardösüsü, ağzında purosu ve boğuk sesiyle Komser Kolombo’yu herkes anımsar. Onu canlandıran usta oyuncu Peter Falk, "Oda Arkadaşları" adlı filmde torununun tatlı belası yaşlı bir adamı canlandırıyor. Başarılı bir makyajla 95 yaşına gelen Falk, takdire değer bir oyun çıkarıyor.
Falk’un canlandırdığı Rocky Holeczek, yakınlarının deyişiyle "sıkılı bir yumruk gibi kişiliğe" sahip aksi bir yaşlı adam. 1963 yılında oğlundan sonra gelini de ölünce altı yaşındaki torunu Michael’ı yetimhaneye bırakmayıp yanına alıyor. 75 yaşında olmasına rağmen onu büyütüyor.
Filmimiz 1983 yılına sıçrıyor. Michael (D. B. Sweeney) 25 yaşına gelmiş, başka bir kentte tıp öğrenimi görüyor. 95 yaşındaki büyükbabası, ömrünü geçirdiği apartmanının yıkılma kararı alınınca iş başa düşüyor. Rocky Dede, mütevazı öğrenci evine taşınıyor!
Huysuz ve geçimsiz ihtiyar delikanlı, torunun eve kız arkadaşını getirmesi dahil her yaptığına müdahale etmekten geri kalmıyor. Arkadaşları ise önce ondan hoşlanmayıp sonra cazibesine kapılıyor!
ATV / 00.25