The Others Karakuş'un sinsi planı

Karakuş'un sinsi planı

10.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karakuş'un sinsi planı

Karakuşun sinsi planı


MUSTAFA BAKACAK İstanbul


       Gazeteci - yazar Uğur Mumcu suikastında yer aldığını söyleyerek polisi yanıltan Yusuf Karakuş'un, daha önceki suçlarından aldığı cezalar nedeniyle hapse girmemek için itirafçı yasasından yararlanmayı planladığı ortaya çıktı. Halen başka davalardan şartlı tahliyesi bulunan Karakuş'un, itirafçı olarak, alacağı yeni cezadan kurtulmak istediği kaydedildi.
       Çorum'da 1977'de iki sendikacının öldürülmesi olayının ardından 30 yıl hapis cezası alan Karakuş, 1989'da şartlı tahliye edildi. Bursa Cezaevi'ndeyken ziyaretine gelen Selam Tevhid Grubu yöneticileriyle tanışan ve tahliyesinden sonra bu örgüte giren Karakuş, 1997'de de, yasadışı Hizbullah örgütünün Menzil Grubu lideri Fidan Güngör'ün kaçırılması ve grubun üyesi Selahattin Talayhan'ın öldürülmesi olayları nedeniyle mahkemeye çıktı. 16 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanan Karakuş, dört yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Yargıtay, Karakuş'un "örgüt üyeliği" suçundan yargılanması gerektiğini belirterek cezayı esastan bozdu.
       Bunun üzerine Karakuş hakkında gıyabi tutuklama kararı çıktı. Güngör'ün kaçırılması davasından alacağı cezaya, şartlı tahliye edildiği cinayet davasından kalan 18 yıl da eklenecek olan Karakuş'un, yıllarca hapiste kalmamak için Mumcu suikastını üstlenerek itirafçı olmak istediği dile getirildi.