The Others Karatepe susmuyor

Karatepe susmuyor

22.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karatepe susmuyor

Karatepe susmuyor

Cezaevine girmeye hazırlanan RP'li Kayseri Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, sert açıklamalarını sürdürüyor. Karatepe 'Kimse Türkiye laik kalacak kehanetinde bulunmasın' diye konuştu

ANKARA DGM tarafından "Halkı, din farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek"ten bir yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay'ca onaylanan RP'li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, "Kimse, 'Türkiye laiktir, laik kalacak' diye kehanette bulunmasın" dedi.
10 Kasım 1996'daki RP Kayseri Genişletilmiş İl Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşması nedeniyle ceza alan Karatepe, laiklik ve Atatürkçülük karşıtı görüşlerini dünkü divan kurulu toplantısında da yineledi. Büyükşehir Belediyesi Düğün Salonu'na girişinde, "Mücahit Karatepe" sloganlarıyla karşılanan Karatepe şöyle konuştu:
"Ömründe çok eziyet çektim, ama belediye başkanlığı döneminde çektiği eziyet ve zulümler bunların hepsini bastırdı. Siz RP'den belediye başkanlığı yapmanın ne kahır, ne zulüm olduğunu biliyor musunuz? Hapishane, şunlar bunlar bana vız
gelir, belediye başkanlığı yaptığım dönemdeki baskı, zulüm ve kahırların yanında..."
İki ay süreyle Hıristiyanlığı incelediğini, bu dinin mesajlarının da 250 yıl sonra kabul edilmeye başlandığını belirten Karatepe şöyle devam etti:
"Hıristiyanlar bu süre içinde büyük eziyetler, çileler çekti. Onlara bu çileyi çektiren Roma İmparatorluğu'nun kayzerleriydi. Ama Roma kayzerleri de 250 yıl sonra boğazlarına haç taktı. İnanç mücadelesi bakidir.
`Türkiye laiktir, laik kalacaktır' diyorlar. Laikliğin tarihi ne kadardır Türkiye'de? Kaç yıldan beri laiklikten söz ediliyor? `Türkiye falancanın yolunda gidecektir' deniliyor. Kaç yıldan beri gidiliyor onun yolundan. Kimse, `Türkiye laiktir, laik kalacak' diye geleceğe ilişkin kehanetlerde bulunmasın. Evrensel bir hakikat var ki, bu da ilahi mesajların hakikatıdır. Baki kalan hep dinler olmuştur.
Bütün insanlara bağlı ideolojiler, insanlara bağlı fikriyatlar, insanlara bağlı programlar, insanların şahsında ortaya çıkan yönetim biçimleri, şunlar bunlar, bunların hepsi batıldır, hepsi geçecektir.''
Atatürk'le değil, "Kemalistim, Atatürkçüyüm" diyenlerle sorunu olduğunu belirten Karatepe şunları söyledi:
"Kendisini Kemalist kabul eden birtakım insanlar, Türkiye'nin gelişmesinin, demokratikleşmesinin önünü tıkamaktadır. Bu işe de Atatürk'ün şahsını alet etmektedir. Bunlar Atatürk'ü istismar etmektedir. Türkiye'de sadece benim değil, kendini demokrat kabul eden binlerce, milyonlarca insanın bunlarla problemi vardır."