The Others Kardeşi de hayatını kurtaramadı

Kardeşi de hayatını kurtaramadı

11.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kardeşi de hayatını kurtaramadı

Kardeşi de hayatını kurtaramadı


NEŞET KARADAĞ Adana DHA


       Güney Kıbrıslı lösemi hastası Andreas Vasiliu'nun (6) yaşamını sağlayacak uygun doku için herkes seferber olurken, Türkiye'deki binlerce lösemi hastasından biri olan Oğuzhan Küçük (7) ölümü bekliyor. Oğuzhan'ı yaşatmak için doğan kardeşi Şadi'nin dokuları da uyum sağlamayınca Oğuzhan ölüme bir adım daha yaklaştı.
       Asgari ücretle kaportacılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan Mukadder Küçük (30) ve Hatice Küçük (26), çocuklarını yaşama bağlayacak ilik naklinin yapılabilmesi için uygun doku arıyor. Küçük, oğlunun en fazla bir - iki yıl ömrünün kaldığını, yoksul oldukları için seslerini duyuramadıklarını söyledi.
       Oğuzhan'ın lösemi hastası olduğunu beş aylıkken öğrendiklerini belirten Küçük şöyle konuştu:
       "Bugüne kadar oğlumu yaşatmak için hastaneye gidip geliyoruz. Yedi yıl oldu. Uygun bir doku bulamadık. Doktorlar 'kardeşi olursa dokuları uyar' dedi. Oğuzhan'ı yaşatmak için Şadi'yi dünyaya getirdik. Üç dokusu uydu. Altı dokunun uyması gerekiyormuş. Oğlumun tüm yaşam hayali yıkıldı. Oğlumu yaşatmak için ne yapacağız bilmiyoruz. Dr. Oktar Babuna ve Güney Kıbrıslı çocuk için herkes seferber oldu. Çocuğumun yaşaması için uygun dokunun bir an önce bulunması gerekiyor. Herkesi oğlumu yaşatmaya çağırıyorum."
       Oğuzhan'ı yaşatmak için Şadi'den sonra üçüncü çocuğunu da doğurmaya hazır olduğunu ifade eden anne Hatice de, "Ancak, doku grubunun tutmama ihtimali nedeniyle üçüncü çocuğumu doğurmayı göze alamadım. Doğursam, doku grupları tutmazsa biz ne yaparız? Yoksuluz. Zaten kocamın aldığı 70 milyonla geçinemiyoruz. Biri ölümcül hasta üç çocuğa nasıl bakarız?" dedi.