The Others Kaya Holding’ten otel açıklaması

Kaya Holding’ten otel açıklaması

18.04.2016 - 18:00 | Son Güncellenme:

Kaya Holding, Girne’deki dev otel projesi ile ilgili iddiaları yalanlandı. Kaya Holding Onursal Başkanı Burhanettin Kaya yaptığı yazılı açıklamada, çıkan haberlerin ve yorumların doğru olmadığını kaydetti. Açıklamada şöyle denildi;

Kaya Holding’ten otel açıklaması

Kaya Holding’ten otel açıklaması

Haberin Devamı

Grubumuz tarafından Girne-Karaoğlanoğlu’nda yapılmakta olan otel çevresindeki araziler ve Karaoğlanoğlu Spor Kulübü’nün kullanımında olan Mete Adanır futbol sahası ile ilgili olarak basında ve sosyal medyada yer alan haberlere ilişkin olarak aşağıdaki hususları kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz:

  1. Karaoğlanoğlu Spor Kulübü’nün kullanımında olan futbol sahasının tarafımıza devredilmesi veya kiralanması hiçbir zaman talep edilmemiş ve söz konusu olmamıştır. Bu konu ile ilgili olarak kulüp yöneticilerine iletilmiş olan sözleşme taslağı şirketimiz tarafından hazırlanmamıştır ve bizimle hiçbir ilgisi yoktur
  1. Grubumuz, milyonlarca dolar harcayarak otel yaptığı Karaoğlanoğlu gibi güzide bir kasabanın gençlerinin spor yapma olanaklarını ellerinden almak bir yana, tam tersine olanak sağlanması halinde gençlerimizin spor olanaklarını artırmak için katkı yapmak arzusundadır.
  1. Otel sahamızın çevresinde yer alan kamuya ait araziler ile ilgili olarak yetkili makamlar ile çeşitli görüşmeler yapılmıştır. Bu girişimler sırasında amacın, bu alanların sosyal amaçlı çevre düzenlemeleri ile kamuya kazandırılması olduğu açıklıkla belirtilmiştir. Bu arazilerin otel sahasına dahil edilerek yatırımızın bir parçası olacak şekilde imar edilmesi hiçbir zaman düşünülmemiş ve ifade edilmemiştir.
  1. Karaoğlanoğlu gençliğinin yanlış anlaşılmalardan ve/veya hatalı iletişimden kaynaklanan duyarlılığı tarafımızdan da aynen paylaşılmaktadır. Söz konusu arazilerin kamuya açık bir şekilde Karaoğlanoğlu halkının kullanımında olması bizim de en büyük arzumuzdur. Kaldı ki grubumuzun, şimdiye kadar yatırım yaptığımız bütün bölgelerde olduğu gibi Karaoğlanoğlu’nda da halkın arzusu hilafına herhangi bir girişimde bulması söz konusu değildir ve olmayacaktır.