The Others ‘Kıbrıs’ta inşallah bir çözüm olacak'

‘Kıbrıs’ta inşallah bir çözüm olacak'

31.03.2016 - 18:23 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, "Kıbrıs  sorununda inşallah bu sene olumlu bir gelişmeden, belki de  bir çözümden  bahsedebileceğiz." dedi

‘Kıbrıs’ta inşallah bir çözüm olacak

‘Kıbrıs’ta inşallah bir çözüm olacak

Haberin Devamı

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, "Kıbrıs sorununda inşallah bu sene olumlu bir gelişmeden, belki de bir çözümden bahsedebileceğiz." dedi. Uras, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünce düzenlenen "Türk Yunan İlişkilerinde Bölgesel Perspektifler" konulu konferansta, Türk ve Yunan halklarının yaşayış, kültür ve dil anlamında pek çok noktada benzediklerini ve son zamanlarda insanların yayın saatlerinde misafir dahi kabul etmeyeceği şekle dönen Türk dizilerinin de bu benzerliği daha çok Yunan halkına gösterdiğini söyledi. İlişkileri iyi düzeyde yürüyen Yunanistan'la Türkiye arasında Kıbrıs, Ege ve azınlık sorunlarının olduğunu hatırlatan Uras, bunlardan öncelikle Kıbrıs sorununun çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Kıbrıs önemli bir dönüm noktasında, ilişkilerimizin kalıcı bir duruma gelmesi Kıbrıs sorununun çözümünde yatıyor. En doğru başlangıç noktası da burası, tersten baktığınızda Ege meselelerinde, Kıbrıs sorunu ortada dururken, çözümünü istikralı sürdürmek çok zor, bunun tersi ise iklimi yumuşatacağı için diğerinin çözüm yolunu açacaktır. Herkes 2016'da Kıbrıs'ta bir çözümden bahsediyor. Kıbrıs meselesini yönetim ve yetki paylaşımı, ekonomi, AB ilişkileri, mülkiyet, toprak, güvenlik ve garantiler başlıklarına ayırabiliriz. Bunların arasında en zoru mülkiyettir bana sorarsanız. Bunda da iyi ilerlemeler kaydedildi. Bu defa biz ana vatanlar olarak işin içine girmedik, kendilerine bıraktık. Kıbrıs sorununda inşallah bu sene olumlu bir gelişmeden, belki de bir çözümden bahsedebileceğiz. Tabi bu Türkiye'nin AB yolunu da açacaktır, bir çok soruna da çözüm getirecektir."