The Others 'Kıbrıs Türkü adam yerine konmuyor'

'Kıbrıs Türkü adam yerine konmuyor'

18.02.2016 - 16:55 | Son Güncellenme:

Kıbrıslı Rumların, doğalgaz aramaları konusunda yeni adımlar attığını kaydeden UBP milletvekili Ersin Tatar, müzakereler sürerken Kıbrıs Türk halkının yok sayılmasının nereye kadar süreceğini sordu. Ersin Tatar, “Kıbrıs Türkü’nün yok sayıldığını adam yerine konmadığını” savundu.

Kıbrıs Türkü adam yerine konmuyor

Kıbrıs Türkü adam yerine konmuyor

Haberin Devamı

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Güney Kıbrıs’ta, Davos’taki toplantının ardından yeni doğal gaz arama yatakları konusunda karar alındığını belirterek, görüşmeler sürerken yeni arama faaliyetlerinin yapıldığını, Güney Kıbrıs’ın askeri anlaşmaları devam ettirdiğini, Kıbrıs Türkü’nün yok sayıldığını “adam yerine konmadığını” kaydetti. Tatar, “Süreç devam ederken meydan okumak yakışık almıyor” diyerek, müzakereler sürerken Kıbrıs Türk halkının yok sayılmasının nereye kadar süreceğini sordu. Tatar, Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa iki tarafın ekonomisinin birbirine yakınlaştırılması gerektiğini belirterek, Batı Almanya-Doğu Almanya birleşmesini buna örnek gösterdi. Tatar, Kıbrıs Türk ekonomisinin gelişmesi ve güçlenmesi için, federal cumhuriyette sürdürülebilir ekonomik bir yapı için hiçbir katkı yapılmadığını söyledi. Tatar, olası bir anlaşmada mülkiyet konusundaki tazminatların ödenmesi için para olmadığını, bu durumda KKTC’nin para olmadığı için tazminat konusu olan mülkleri ve toprakları iade etmeye mecbur kalacağı tehlikesi bulunduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

'Türkiye karşıtları sahnede'

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, su meselesinin bu boyutlara gelmesinin üzüntü verici olduğunu, Türkiye karşıtlarının siyaset yapma arenası haline getirildiğini ifade etti. “Ne mutlu bize Anadolu suyu gelmiştir” diyen Tatar, biraz daha esnek olunarak müzakere edilebileceğini, ancak “keşke bu su hiç gelmeseydi” söylemlerinin Kıbrıs Türk halkına yakışmadığını belirtti. Tatar, mutlaka ekonomik programa el atılması gerektiğini, ekonomik hayatın ve çarkların devam ettirilebilmesi için hükümetin bunu bir an önce sonuçlandırması gerektiğini söyledi. (TAK)

Yazarlar