The Others 'Kıbrıs'a her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz'

'Kıbrıs'a her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz'

08.06.2016 - 16:15 | Son Güncellenme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "KKTC'ye her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz. Oradaki kardeşlerimizle birlikte hareket etmek bizim boynumuzun borcudur" dedi

Kıbrısa her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz

Kıbrısa her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz

Haberin Devamı


ANKARA AA
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "KKTC'ye her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz. Oradaki kardeşlerimizle birlikte hareket etmek bizim boynumuzun borcudur." dedi. Bakan Eroğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nu makamında kabul etti. İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Eroğlu, Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü olduğunu vurguladı. Kısa süre önce Başbakan Binali Yıldırım ile KKTC'yi ziyaret ettiklerini anımsatan Eroğlu, "Bakanlık olarak yardımcı olabileceğimiz konular varsa onları birlikte görüşeceğiz, her türlü desteği verip, iş birliğini yapacağız." diye konuştu.

KKTC'de kurulan yeni hükümetin hayırlı olmasını dileyen Bakan Eroğlu, "Kıbrıs, daha da güzelleşecek, eğitimde, turizmde, tarım da çok daha güzel bir noktaya gelecek. Kıbrıs'ta deniz turizmi iyi noktada, deniz turizmi dışında da gelişmesi konusunda gerekli desteği vereceğiz." değerlendirmesini yaptı. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu'nun kendisinden yangınla mücadele konusunda destek istemesi üzerine Bakan Eroğlu, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'nde KKTC'ye çıkabilecek yangınlarına müdahale etmek için helikopterin hazır bulunduğunu, ayrıca KKTC'de ağustos ayında çıkabilecek yangınlara müdahale için de helikopter ve acil müdahale araçlarının yollanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Kıbrısa her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu da, "Güçlü olmamış olsak etkilenebiliriz fakat güçlü oluşumuzdan dolayı herhangi bir şekilde etkilenmiyoruz, daha farkında değiller." ifadesini kullandı. Türkiye'nin KKTC'den yardım ve desteğini esirgemeğini söyleyen Ataoğlu, Türkiye'nin desteğini her zaman hissettiklerini ve bundan güç, cesaret aldıklarını dile getirdi. Bu sene turizm hedeflerinin yüksek olduğuna dikkati çeken Ataoğlu, Türkiye'de yaklaşık 8-10 ilde KKTC'yi tanıtmayı, bu vesileyle Türkiye'den KKTC'ye ziyaretleri artırmayı hedeflediklerini kaydetti.