The Others Kısa kısa

Kısa kısa

26.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa kısa

Kısa kısa


Atak'ı kim koruyor?

18 Nisan seçimlerinde FP Cizre Belediye Başkanı olan ve seçimleri kazandığı halde yapılan hilelerle başkanlık koltuğuna oturamadığını söyleyen Dr. M. Emin Dindar, Atak'ın bazı yetkililerce korunduğunu iddia etti.
Dindar, önemli bir farkla seçimleri kazanmasına karşın Atak ve adamlarının Cizre'yi basarak bir saat boyunca taciz ateşi açtığını, binlerce mermi yağdırdıklarını söyledi. Dindar, 17 Mayıs 1999'da Atak'ın bu davranışını Genelkurmay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na bildirdiğini de söyledi.

YSK: "Görevi sona erer"

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Atak hakkında inceleme başlattı. YSK Başkanvekili Sabri Coşkun, "Seçilme yeterliliğine sahip olmadığı anlaşılırsa belediye başkanlığı görevine son verilir" dedi.
İlkokul diploması yerine tanık göstererek noter tasdikli belge aldığı YSK'ya ihbar edilen Atak'ın belediye başkanlığı tehlikeye girdi. Coşkun, dün konuyla ilgili olarak Milliyet'e yaptığı açıklamada, "Bize okuma yazma konusunda ihbar geldi. Şimdi diploma incelemesi yapıyoruz. Araştırmak için 'ara kararı' verdik. Bilgi topluyoruz. Araştırma sonunda Atak'ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığı anlaşılırsa, tutanağı iptal edilir. Tutanak iptal edildiği için de görevi sona erer" dedi.
Atak'ın hakkında gıyabi tutuklama kararı olmasının YSK'nın yetki alanına girmediğini belirten Coşkun, "Seçilme yeterliliğine sahip olup olmadığının incelenmesi için mahkumiyet alması lazım. Mahkumiyet alıp almamasıyla ilgili ihbar gelmesi durumunda da inceleme yapılır" diye konuştu.