The Others Kısa kısa

Kısa kısa

20.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa kısa

Kısa kısa


İtiraz süreci başladı

Seçim sonuçlarını belirleyen sandık kurullarının tutanaklarına karşı en geç bugün saat 14.00'e kadar ilçe seçim kurullarına itirazda bulunulabilecek.
İlçe seçim kurulları itirazları kendisine ulaştığı tarihten sonraki ikinci gün saat 17.00'a kadar karara bağlayacak. Bu çerçevde ilçe seçim kurullarının, kendisine yapılan itirazları en geç bu perşembe günü saat 17.00'a kadar karara bağlaması gerekiyor.
İlçe seçim kurullarının kararlarına karşı il seçim kurullarına itirazlar ise Cuma günü saat 17.00'a kadar yapılabilecek. İl seçim kurulları bu itirazları iki gün içinde kesin karara bağlayacak.

Havaalanından DSP çıktı

Türkiye'nin en büyük sınır kapısı olan Atatürk Havalimanı'nda genel seçim için kullanılan oyların yapılan sayımında DSP birinci parti olarak çıktı. FP ikinci olurken, onu MHP izledi.
Milletvekili seçimi için 28 Mart - 18 Nisan'da yurtdışında yaşayan Türk vatandaşların Atatürk Havalimanı'nda kullandığı oy sayısı belirlendi. Toplam 12 sandıkta kullanılan 36 bin 687 geçerli oyun partilere göre dağılımı şöyle:
DSP 11 bin 32, MHP 5 bin 814, FP 9 bin 8, Anap 5 bin 215, DYP bin 644, CHP 2 bin 108, ÖDP 449, BBP 349, SİP 12, İP 56, BP 63, HADEP 596, DP 55, LDP 63, DBP 32, DEPAR 13, EMEP 37, DTP 71, DOĞUŞ 31, MP 39.

Özal'ın koruması Meclis'e girdi

ANAP'ın kurucusu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın politikaya atıldığı ilk günden son nefesine kadar yanında olan Koruma Müdürü Musa Öztürk'e TBMM yolu açaldı.
Gazi İletişim Fakültesi mezunu Öztürk, ANAP Adana 2. sıradan girdiği seçimlerde milletvekili seçilme başarısını gösterdi. Kesin olmayan sonuçlara göre ANAP Adana'da iki milletvikili çıkardı. Öztürk, bir dönem Özal'ın koruması olarak girdiği TBMM'de milletvekili koltuğuna oturmaya hak kazandı. Özal'ı çok iyi tanıdığını belirten Öztürk, "Politikasını, Türkiye için nasıl çalıştığını çok iyi biliyorum. Adana milletvekili olarak onun gibi olmak için çabalayacağım" dedi.

Güreş DYP'den, Değer ANAP'tan

TBMM'nin 21. dönem çalışmalarında, Güneydoğu'dan seçilen iki emekli general de görev alacak.
Kilis'te ikinci kez seçim kazanan Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Doğan Güreş DYP saflarında, Cizre doğumlu emekli Hava Tuğgeneral Mehmet Sait Değer ise ANAP saflarında politika yapacak.
Şırnak'tan birinci sıra adayı olarak seçimlere giren Değer, aşiret oylarının etkili olduğu bölgede seçilmeyi başardı.
İki dönem milletvekilliği yapan emekli Hava Yarbay Tevfik Diker ise, Manisa'da seçim kaybetti ve Meclis'e veda etti.

Sandıktan eşit oy çıktı

Edirne'nin Keşan ilçesinde, belediye başkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP adayı eşit oy aldı. Yapılan üç ayrı sayımda da rakam değişmeyince, İlçe Seçim Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu.
CHP'li eski Belediye Başkanı Mehmet Gemici'yle MHP'li aday Ahmet Bayalık'ın yedi bin 125'er oy aldıkları ortaya çıktı. Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu'ndan gelecek yanıtı bekliyor.