The Others Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...

05.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...


       Meclis’te 5 idam
       BAŞBAKAN Ecevit, beş adi suçlunun idam cezalarının onaylanmasına ilişkin tezkereyi TBMM Başkanlığı’na gönderdi. İdamı istenenlerin suçları şöyle: Ali Aslan: Kaçırdığı 12 yaşından kızı öldürmek. Burhanettin Duman: Cezadan kurtulmak için adam öldürmek. Zülküf Almalı: Birden fazla kişiyi öldürmek. Sami Akyürek: İki kişiyi öldürmek. Ömer Gök: Adam öldürmek

       Yargıtay’dan ret
       YARGITAY Birinci Ceza Dairesi, “internet cinayeti" olarak bilinen davada, 20 yıl ağır hapse çarptırılan Mustafa Karahan ile bir hafta hapis cezasına çarptırılan Volkan Önder’e verilen mahkumiyet kararlarını bozdu. Alpay Tezcan’ın ölümünün “düşme sonucunda" da gerçekleşmiş olabileceğini belirten Yargıtay’ın bu kararından sonra sanıklar yeniden yargılanacak.

       Ümit’e erteleme
       MİT ile bağlantısı olduğu öne sürülen ve 1995’ten beri kayıp olan işadamı Tarık Ümit’in iki kızı Hande Birinci ve Katja Ümit’in mirastan yararlanabilmeleri amacıyla babalarının “kayıp olduğu" konusunda Kadıköy 5. Asliye Hukuk Mahkeme-si’nde açtıkları davada kayıp ilanı yine çıkmadı. Mahkeme heyeti, Ümit’in kayıp olduğuna ilişkin ilanın mahkemeye getirilmesi için duruşmayı erteledi.