The Others Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...

31.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...


       HADEP’lileri de tarlaya gömmüşler
       Hizbullah terör örgütü, Adana’da merkez Yüreğir ilçesinde HADEP İlçe Başkanı Rebih Çabuk’un da aralarında bulunduğu sekiz yönetim kurulu üyesi ve parti delegesinin ölümünden sorumlu tutuluyor. Mahmut Demir’in itirafları, Hizbullah örgütünün PKK’nın yanı sıra HADEP’le de çatışma içinde olduğunu ortaya çıkardı. Adana’da ilk cinayet, 28 Eylül 1994’de HADEP’in Yüreğir ilçe delegesi M. Salih Sabutekin’in öldürülmesiyle işlendi. Beş gün sonra bir kahvede HADEP Yüreğir İlçe Başkanı Rebih Çabuk (41) ile Yönetim Kurulu üyesi Sefer Cerf (46) yine iki kişi tarafından kafalarına sıkılan kurşunlarla öldürüldü.

       19 cesetten 10’u teşhis edilebildi
       Hizbullah örgütünün Kartal’daki mezarevlerinden çıkan 19 cesetten birinin Mehmet Şehit Avcı’ya ait olduğu belirlendi. Teşhis edilenlerin sayısı 10’a çıkarken, tanınmaz haldeki cesetlere DNA incelemesi yapılacağı açıklandı. Adli Tıp Morgu’na gelen Avcı ailesi, 36 gün önce kaybolan Mehmet Şehit Avcı’yı yüzündeki cilt hastalığının izlerinden belirledi. Mehmet Şehit Avcı’nın metro bilet satış ihalesini alan MPS adlı şirketin ortaklarından olduğu iddia edildi. Avcı’nın, kayıplar listesinde yer alan bacanağı Mehmet Kanlıbıçak’ın ailesi ise teşhiste bulunamadı. Kanlıbıçak’ın eniştesi Emin Siverek, Kanlıbıçak’ı teşhis edemediklerini söyledi.

       THK: Kurban derisi için önlem alınıyor
       Türk Hava Kurumu (THK) Kurul Başkanı Hava Pilot Tümgeneral İbrahim Büyükyumukoğlu, kurban derileriyle irticai odaklara mali kaynak sağlanmasının önlenmesi için İçişleri Bakanlığı ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde olduklarını söyledi. Büyükyumukoğlu, dünkü koordinasyon toplantısında, kurban derisi toplama yetkisinin yeniden THK’ya verildiğini anımsattı. Büyükyumukoğlu, “Kurban derileriyle irticai odaklara mali kaynak sağlanmasının önlenmesi için İçişleri Bakanlığı ve yerel yönetimlerle işbirliği içerisindeyiz. Belediyeler, İçişleri Bakanlığı’nın genelgelerini asıyorlar" dedi.

       Karanlık günlere son
       Başbakan Bülent Ecevit, “elektrik kısıntılarının bir iki gün içerisinde giderileceğini" söyledi. Başbakanlık Konutu’nda gerçekleştirilen liderler zirvesinde Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Cumhur Ersümer koalisyon ortaklarına bilgi verdi. Toplantı sonunda Ecevit, sözkonusu kısıntıların bir iki gün içerisinde giderilmesi için tüm önlemlerin alındığını belirtti. Ersümer ise, ağır hava şartlarının neden olduğu arızalar nedeniyle kesintiye gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.

       İskenderun’da 6. Filo heyecanı
       ABD’nin ünlü 6. Filosu’nun Hatay’ın İskenderun Körfezi’nde konuşlanabileceği bildirildi. Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak, ABD’nin 50 bin kişilik yüzer gezer savunma gücüne Akdeniz’de yer aradığını, uygun görülmesi halinde filonun İskenderun’da konuşlandırılabileceğini söyledi.
       Oda olarak tüm hazırlıklarını yaptıklarını kaydeden Kavşak, NATO uzmanlarının, ABD’ye İskenderun Körfezi’nin stratejik önemini, askeri yönünü rapor halinde sunacağını belirtti.

       Türk işadamı toprağa verildi
       Aran’da öldürülen Türk işadamı Emrah Akın önceki gün Tahran’da toprağa verildi. İntihab gazetesinin haberine göre, cesedi çarşamba günü bulunan Akın, Başkent Tahran’daki Beheşti Zehra mezarlığına defnedildi. Türk işadamının beş ay önce eşi ve iki oğluyla Tahran’a geldiğini belirten gazete, Akın’ın cesedinin bulunduğu İslamşehr bölgesi Ceza Mahkemesi yargıcının, polise, cinayetin arkasındaki sırrın bulunması için emir verdiğini kaydetti.

       Baba acısı da barıştırmadı
       MHP Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu ile DSP İzmir Milletvekili Burhan Bıçakçıoğlu’nun babası Ahmet Suphi Bıçakçıoğlu’nun (70) cenazesi dün toprağa verildi. Birbirlerine küs olan iki kardeş milletvekilinin cenazede bile konuşmadıkları görüldü.
       Bıçakçıoğlu’nun cenaze namazı, öğle namazının ardından Beşikdüzü Merkez Camii’nde kılındı. Bıçakçıoğlu’nun cenazesi daha sonra götürüldüğü Adacık mahallesindeki aile mezarlığında defnedildi.

       Memura yardım yasaklandı
       Sayıştay Genel Kurulu, belediyelerin kurduğu “Muhtaç Kimselere Yardım Sandıkları" aracılığıyla 657 sayılı yasaya tabi olarak çalışan memurlara yardım yapılmasını yasakladı. Sayıştay Genel Kurulu’nun Resmi Gazete’de yayınlanan kararında, belediye memurlarının 675 sayılı Devlet Memurları Yasası kapsamında olduğu vurgulanarak, bunların her türlü mali ve sosyal haklarının yasayla belirlendiği, tabi olduğu mevzuatın öngörmediği bir hak ya da menfaat sağlanamayacağı belirtildi.

       Kaybolan 32 koli yardım bulunamadı
       Sakarya Devlet Hastanesi’ne 17 Ağustos depreminden sonra Almanya’dan gelen tıbbi yardımların kaybolmasından sorumlu tutularak görevden alınan Başhekim Mehmet Subaşı yürütmeyi durdurma istemiyle açtığı davayı kazanırken, kaybolan 32 koli yardım malzemesi henüz bulunamadı. Türk İşadamları Dernekleri Avrupa Federasyonu, bir seyyar röntgen cihazıyla 94 koli tıbbi malzeme göndermiş, bu yardımların 32 kolisi Sakarya Devlet Hastanesi’ne teslim edildikten sonra kaybolmuştu.

       Ceylankentliler internette buluştu
       Marmara Bölgesi’ndeki depreminin ardından büyük hasar gören Yalova Ceylankent’in sakinleri, depremzede platformu oluşturarak, internet aracılığıyla tüm Ceylankentlilere ulaşmaya çalışıyor. Ceylankentliler, Ceylan İnşaat’ın ortakları aleyhine açtıkları 3.5 trilyon liralık tazminat davasına kalabalık bir grup halinde katılmanın organizasyonunu yapıyorlar. İnternet üzerinden tüm Ceylankentlilere ulaşmaya çalışan platform üyeleri, “http://www.angelfire.com/ct2/ceylankent" sitesinde buluşma çağrısı yapıyor.

       Belçika köyünün yapımına başlandı
       Belçika Türk Dernekleri Birliği Başkanlığı’nca Belçika’da depremzedeler yararına düzenlenen kampanyada elde edilen gelirle Düzce’de yapılacak 92 prefabrike konutun inşaasına başlandı. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapımına başlanan köyün 15 Şubat’a kadar bitirileceği bildirildi. Kampanyanın Türkiye temsilcisi Kaya Erdoğan, yer temini ve altyapılarını yapma koşuluyla prefabrik konutların 42’sini belediye personeline, 50’sini de depremde evini kaybeden hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi.

       Deprem şehitlerine 18 bin fidan
       Ege Orman Vakfı tarafından oluşturulan Kent Ormanı’na terör, orman yangını ve depremde hayatını kaybedenler için fidan dikildi. Buca Olduruk İstihkamtepe’deki ağaçlandırma alanında düzenlenen törende konuşan Ege Orman Vakfı Başkanı Cem Bakioğlu, 160 hektarlık alana bugüne kadar 96 bin 200 fidan dikildiğini söyledi. Bakioğlu, deprem şehitleri ormanına 18 bin, terörle mücadelede şehitleri ve orman yangınlarında şehit olanlar için oluşturulan korulara da biner fidan dikileceğini bildirdi.

       Kültür Vakfı’ndan sünnet şöleni
       Gölcük Belediyesi ve 21’inci Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği törenle çadırlarda barınan 50 depremzede çocuk sünnet edildi. Kemal Özkan ve sağlık ekibinin sünnet ettiği çocuklara hediye yağdı. Gölcük Kongre Sarayı’ndaki sünnet törenine Gölcük Kaymakamı Adem Karahasanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı İsmail Barış, Vakıf Başkanı Gülhan Sözen ile çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı İsmail Barış, yapılabilecek en güzel yardımlardan birini yerine getirdiklerini söyledi.

       Adapazarı ve Düzce sallandı
       Kocaeli ve Düzce depremlerinin artçı sarsıntıları sürüyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden verilen bilgiye göre, önceki gün meydana gelen sarsıntıların merkez üssü, saati ve büyüklükleri şöyle: