The Others Kısa kısa

Kısa kısa

02.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa kısa

Kısa kısa

BULGARİSTAN'dan Todor Jivkov döneminde göçe zorlanan ve Edirne'nin İstasyon Mahallesi'nde kendileri için yaptırılan 40 metrekarelik prefabrik evlerde yaşamak zorunda kalan soydaşlar için 120 dairelik göçmen sitesi yapılıyor. Devlet Bakanlığı tarafından Kavgaz mevkiinde arazisi tahsis edilen sitenin inşaatı için açılan ihale tamamlandı. Yeni konutların yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi. 1989 yılından bu yana kendileri için yapılan 40 metrekarelik konutlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan soydaş ailelerden Sabri Albayrak, "Konut problemimiz geç de olsa çözülüyor. Bu küçücük evlerimizde 6 - 7 kişi nefes dahi alamıyoruz" diye konuştu.

SARIYER Cumhuriyet Başsavcısı Veli Engin Arslan'ın önceki akşam Üsküdar'da kaza kurşunuyla yaralanan şoförü Mustafa Kemal Tokgöz hayati tehlikeyi atlattı. Salacak'taki Deniz Restorant'ta Başsavcı Arslan'ın bir grup savcı ve hakimle birlikte yemek yediği sırada, Sarıyer Kaymakamı'nın şoförü Sezai Yaşar'ın silahını kontrol ederken tabancanın ateş alması sonucu karnından tek kurşunla vurulan Tokgöz, Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde başarılı bir ameliyat geçirdi. Doktorlar, Tokgöz'ün, hayati tehlikeyi atlattığı ve sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. Tokgöz'ün yaralanmasına yol açtığı gerekçesiyle Yaşar gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

1998 Dünya Çocuk Zirvesi'nde Türkiye'yi, Samsun Osman Alparslan İlköğretim Okulu temsil edecek.
Disney Yayınları ve UNESCO'nun işbirliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen "1998 Dünya Çocuk Zirvesi"ne Türkiye'den katılacak temsilcilerin seçimi, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla dün Conrad Otel'de yapıldı.
Jüri, 8 - 12 yaşları arasında ilkokul öğrencisi grupları tarafından hazırlanan yaklaşık 100 eser arasından, Paris Disneyland ve UNESCO'da Türkiye'yi temsil etmek üzere Samsun Osman Alparslan İlköğretim Okulu'nu uygun buldu. Bu okuldan 10 öğrenci ve iki öğretmenden oluşan grup, Türkiye'yi temsil edecek.
Ünlü şarkıcı Nilüfer, ressam Bedri Baykam ve çocuk romanı yazarı Gülten Dayıoğlu'nun da aralarında bulunduğu jüri ayrıca, Adapazarı Dr. Nuri Bayar İlköğretim Okulu'nu ikinciliğe, Adapazarı Sabiha Hanım İlköğretim Okulu'nu üçüncülüğe layık görürken, Ankara Halide Edip Adıvar, İzmir Necati Bey, Adapazarı Merkez Atatürk ilköğretim okullarına mansiyonla ödüllendirdi.
1998 Dünya Çocuk Zirvesi, 4 - 8 Mayıs 1998 tarihleri arasında Disneyland Paris'te gerçekleştirilecek ve yaklaşık 50 ülkeden 500 çocuk katılacak. Çocukları, geleceğe ilişkin konularda düşünmeye teşvik eden ve ülkelerini bir elçi gibi temsil etme imkanı sağlayan "Dünya Çocuk Zirvesi"nde bu yıl, "Büyümek" teması altında "Beslenme, spor, çocuk hakları ve eğitim" konuları ele alınacak.