The Others Kıssadan hisse

Kıssadan hisse

23.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kıssadan hisse

Kıssadan hisse


  Fatih Altaylı'nın konuklarından biri de Alaaddin Çakıcı'nın avukatı Muhittin Yüzüak olmuştu. İyi gardını alan tabii, müvekkilini de çok iyi savunan, tecrübeli bir avukat. Ama arada kaptırdığında söyledikleri bazı küçük kaçamaklar da olmuyor değildi. Mesela Çakıcı'nın tecrit edildiği odada manevi işkence yapıldığını (Fransa'da), "Fax, telefon, TV vermediler" diyerek örnekledi. Sonra toparlamaya çalıştı, ama bu sözler ağzından çıkmıştı bir kere.

  atv ana haber bülteninde tam kara mizah bir haber haber vardı. İstanbul'daki bir ilkokulun din dersi öğretmeni çocuklara hipnoz yapmış, sonra da kan ve ceset görmeleri yolunda telkinde bulunmuş. Aslında, "Haber bültenlerini gözünüzün önüne getirin" dese yeterdi. İşin şakası bir yana olay doğruysa, o öğretmeni aynen Bakırköy'e havale etmek lazım. Kıssadan hisse, haberler de, öğretmen de kafayı yemiş durumda.

  Kenan Evren'i salı günü TGRT ana haber bülteninde izledim, "Seferiyim, oruç tutmuyorum" dedi. "Ben yalan söylemem, bazıları oruç olduğunu söyler, gizlice sigara içer" de dedi. Bu seferiler kim acaba? Hangi seferlere gidiyorlar? Bizi niye götürmüyorlar?

  Ramazan'da şöyle hoş sohbet bir durum yakalamak imkansız. Sohbet adına çıkanlar da pek bir keyifsiz. Hani şöyle gezerken sizi çeken bir görüntü, bir ifade, bir yüz bulamıyorsunuz. Rahmetli Balmahmut, benim çocukluğumun işte bu özelliklerine sahip ismiydi. Salı akşamı STV'de işte böyle bir yüzü yakalar gibi oldum. Kayseri Müftüsü, Engin Noyan'ın "Çamlıca Geceleri" adlı programının konuğuydu. Bu arada onlar konuşurken alttan zil sesi pek bir hoş olan bir çalar saat geçip duruyordu. Meğer programın sporsoruymuş!

  Ciguli'nin dizideki sesi pek bir "terbiyeli". Ona hiç gitmemiş.

  Ahmet Özhan'ın son hali Kanal 7'de, eski hali TRT 1'de idi. Kanal 7'de sohbet eden Özhan'ı şarkı söylerken izlemek isteyenler TRT 1'e geçmişlerdir. Bol kanallı ortamlarda böyle tesadüfler çoğalmaya başladı. Daha iki gün önce besteci Beethoven ve köpek Beethoven filmlerinde olduğu gibi.