The Others Kızıl Dany, Zana için geliyor

Kızıl Dany, Zana için geliyor

03.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kızıl Dany, Zana için geliyor

Kızıl Dany, Zana için geliyor


BARÇIN YİNANAÇ Ankara


       Avrupa Birliği Türkiye Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkanı Daniel Cohn - Bendit, cezaevinde bulunan eski DEP milletvekili Leyla Zana ile 15 dakikalık görüşme için bugün 24 saatliğine Ankara'ya geliyor.
       Adalet Bakanlığı, Zana'yı ziyaret etme isteği geri çevrildiği için martta yapılması öngörülen KPK toplantısının ertelenmesine neden olan Bendit'e, Zana ile görüşme izni verdi.
       Martta yapılması planlanan KPK toplantısı için Türkiye'ye gelmeyi öngören Bendit'in eş başkan olarak Zana'yı ziyaret etme isteği geri çevrilmiş, bunun üzerine Bendit de KPK toplantısını iptal etmişti. Türkiye ile AB arasındaki diyaloğun kopmasından rahatsız olan taraflar, Bendit'in KPK toplantısından bağımsız olarak, kendi adına Zana'yı ziyaret etmesi formülü üzerinde anlaştı.
       Mevzuata aykırı olmasına karşın, "siyasi değerlendirmeler" nedeniyle Bendit'e Zana ile görüşme izni veren Adalet Bakanlığı, görüşmeyi 15 dakikayla sınırlı tuttu.
       KPK Eş Başkanı Kürşat Eser ile de bir araya gelecek olan Bendit'in, Şehit Anaları Derneği'ni ziyaret etmesi bekleniyor. Bendit, basın toplantısının ardından Türkiye'den ayrılacak.