The Others Kızılay’da emlak aşkı

Kızılay’da emlak aşkı

29.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kızılay’da emlak aşkı

Kızılay’da emlak aşkı


Kızılay'ın üst düzey yöneticilerinin emlak zengini olduğu ortaya çıktı. Düzce'de büyük bir iş merkezine sahip Başkan Demir'in yardımcılarından beşinin de çok değerli toplam 37 daireleri var


       Marmara depreminin ardından yardım çalışmalarında yetersiz kalan, felaket bölgesine gönderdiği çürük çadırlarlar nedeniyle kamuoyunun tepkisini çeken Kızılay'ın üst düzey yöneticilerinin gayrimenkul zengini olduğu belirlendi.
       Büyük bölümü bağışlardan elde edilen gelirlerle faaliyet gösteren Kızılay'ın yöneticilerinin sahip olduğu gayrimenkullerin çoğunluğu daire ve yazlıklardan oluşuyor. Yöneticilerden kimisi Ankara'da gayrimenkul alırken, Genel Başkan Kemal Demir'in Düzce'de büyük bir iş merkezine sahip olduğu anlaşıldı. Genel Merkez Kurulu üyesi Mahmut Yaşar Toprakkale'nin gayrimenkulleri arasında ikiz yazlık bulunuyor. Beş yönetici ise çok değerli toplam 37 daireye sahip. Kızılay'ın bazı üst düzey yöneticilerinin gayrimenkulleri şöyle:

       * Genel Başkan Kemal Demir:
       Tarabya'da dubleks lüks daire, Beykoz'da bir daire, kooperatifte iki daire, Düzce Kazım Demir iş merkezinde 16 büro ve 17 dükkan.

       * Genel Sekreter Ahmet Kalkanoğlu:
       Ankara'da dubleks daire, Yukarı Ayrancı'da daire, Çeşme'de yazlık daire, Ankara Atatürk Sitesi'nde kooperatif hissesi üzerinden bir ev, Çayyolu'nda kooperatif hissesinden bir ev, Beytepe Kooperatifinde hisse üzerinden ev, Sivas'ta yaklaşık 13 bin metrekarelik tarla, eşi üzerine Ankara Atatürk Sitesi'nde kooperatif hissesi üzerinden bir ev, Çınarcık'ta iki arsa, Emek'te bina.

       * Denetleme Kurulu Başkanı Nejat Abdullah Resuloğlu:
       Çeşitli yerlerde dokuz daire, biri İstanbul Kurtköy'de üç arsa, Ankara Gölbaşı'nda değerli arsa.

       * Genel Merkez Kurulu üyesi Prof.Dr. Orhan Göğüş:
       Ankara'da çeşitli semtlerde üç daire, Side'de yazlık bir ev, İstanbul'da bir ev, Bodrum'da bir ev, Ankara'nın en güzel dinlenme bölgelerinden Mogan Gölü kenarında villa, Nevşehir'de üç arsa.

       * Genel Merkez Kurulu üyesi Mahmut Yaşar Toprakkale:
       Altı daire, Didim'de ikiz yazlık, Didim'de bir arsa, bir yazlık. Eskişehir yolu üzerinde yaklaşık 6 bin metrekarelik tarla.