The Others Korsanın ailesine Adana sahip çıktı

Korsanın ailesine Adana sahip çıktı

08.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Korsanın ailesine Adana sahip çıktı

Korsanın ailesine      Adana sahip çıktı

ADANA - Ankara seferini yapan THY'nin Gaziantep adlı uçağını bomba süsü verilmiş oyuncak pandayla Tahran'a kaçırmak isterken Diyarbakır'da yolcularca yakalanan hava korsanı Mehmet Dağ'ın geride bıraktığı yoksul eşiyle kızına Adanalılar sahip çıktı.
Milliyet'in Adana Bürosu'ndan yardım isteyen Fidan Dağ'a, vergi rekortmenlerinden işkadını Rakibe Kurul iş verirken, Özel Seyhan Hastanesi kızı Bahar'ın göz ameliyatını ücretsiz yaptı. Özel Seyhan Hastanesi yöneticileri ve Göz Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Reha Ersöz ile Opr. Dr. Metin Mürşitoğlu, gözünden sürekli yaş gelen Bahar'ı muayene etti. Fidan Dağ, ameliyat saatini beklerken, kızını da yanına alıp oyuncakçıya gitti. Bahar'a, babasının uçağı kaçırmak için yanında götürdüğü pandadan almak istedi. Ancak artık üretilmediği söylenince peluş bir ayı satın alıp kızına hediye etti.
Bahar saat 14.30'da ameliyata alınırken anne heyecandan hemen ameliyat öncesinde hem de sonrasında baygınlık geçirdi.
Konfeksiyoncu ve bir zamanlar Türkiye'den Avrupa'ya bebek ihraç etmekle ünlenen Rakibe Kurul da, bir şirkette 15 milyon lira aylıkla temizlikçi olarak çalışan lise mezunu anneye iş vererek ailenin umutlarını yeşertti. Genç kadının yaşadığı yoksullukları gazete ve televizyonlardan öğrendiğini belirten Rakibe Kurul, Olgunlaşma Enstitüsü mezunu olduğunu öğrenince Fidan Dağ'a asgari ücretle işe başlattı.
İlk duruşma tarihinin yarın belli olağı belirtilirken Mehmet Dağ'ı cezaevinde ziyaret eden iki kardeşi, "Mehmet'in durumu gayet iyi. Kendini toparlamış" dedi.
Sezai ve Ahmet Dağ, Mehmet'in sağlık durumunun iyi olduğunu bildirerek, "Mehmet'in uçağı ne için kaçırdığını anlamakta zorluk çekiyoruz. Mehmet, uçak kaçıracak biri değil. Ancak aile içi sorunları var. Bunalıma girip böyle bir hareketi yaptığını tahmin ediyoruz" dedi.
Dağ'ın avukatı Recep Kandemir, kaçırılma sırasında hava korsanını etkisiz hale getiren yolcuların 69 insanın hayatını tehlikeye attığını kaydederek, "Bu yolcular bomba konusunda uzman olmayan insanlar. Uçakta bulunan 63 yolcu, beş mürettebat ve Mehmet Dağ'ın hayatını riske sokmuşlardır. Ya bomba olsaydı, bu yolcular kahraman diye lanse edilecek miydi" diye konuştu.